Hlavní navigace

Názor ke článku Opera Mini 5 - nešikovný skok správným směrem? od v6ak - Taky mám dost rozporuplné pocity. * Inline editing je...

  • 16. 9. 2009 13:32

    v6ak (neregistrovaný)

    Taky mám dost rozporuplné pocity.
    * Inline editing je na dost nepoužitelné. Mám mobil s numpadem (G502, http://tinyurl.com/sonyericsson-g502 ) a z pochopitelných důvodů (omezení J2ME+CLDC+MIDP) nemůžu používat prediktivní vstup, na který jsem ale zvyklý. V URL to chápu (tam se nepoužívá tak jako tak), ale jinde je to blbý. Navíc pochopitelně nemůžu používat nativní copy&paste, což mi taky dost vadí. Navíc nelze použít tento trik: http://forum.semania.cz/index.php?topic=20399.0
    * Při vypnutém inlune editingu musím někdy nepochopitelně udělat klik navíc (např vyhledávání).
    * Když vypnu inline editing, pak se mi vypne i pro url a nenašeptává to.
    * V landscape mi přehodili levou a pravou kontextovou klávesu. Na jednu stranu to je konzistentní s nativním UI mého mobilu, na druhou stranu jsem landscape používal především v Opeře mini. Klávesu zpět mi to oddálilo, menu jsem tolik nepoužíval (klávesové zkratky...)
    * Nemůžu vypnout efekty, které mi ve staré verzi až tak nevadily (prováděly se rychle), ale v nové verzi jsou asi línější. Navíc po době používání Opery mini s efekty mi přišlo efektnější ty efekty vypnout, takže ještě větší nezvyk.
    * S tím menu celkem soulasím. Celkem nepoužitelné.
    * No, klávesové zkratky... Asi to nebude tak zlé. Je to hlavně nezvyk. Ale některé nejpoužívanější (#1 a #2) mám daleko od křížku.
    * Na jednoduché stránce mám taky myš a nemůžu používat <a> jako pg up a pg dn. Musím číslice. Pravda, je to konzistentizace chování. U Google Reageru je to škoda.
    * Nová Opera mini umí vybrat text. Díky malému triku (s vypnutým inline editing) jej mohu díky možnosti vyhledávání i zkopírovat do nativní schránky (pomocí vyhledávání a úpravy hledaného výrazu), což je výborné!
    * Panely (taby) jsou výborné, i když jsem si zvykl používat #5 (nově #6) - dokud se nespustil garbage collector, fungovalo to stejně. Výhoda je možnost načítat několik stránek zároveň (úroveň paralelizace zatím nevím) a nenutnost se spoléhat na nezavolání gc pro starší generaci. To je např. v případě rozepsaného textu také výborné.
    * U feedů již můžu zobrazit adresu, abych ji zkopíroval do webové RSS čtečky. Jen musím kus URL odmazat. Opera mini 4.2 mi po #1 zobrazila jen "www.".