Hlavní navigace

Názor ke článku Opera Mini 5 - nešikovný skok správným směrem? od carnero - Operu mini 4 jsem nepoužíval, přesto se mi...

  • 16. 9. 2009 9:35

    carnero (neregistrovaný)

    Operu mini 4 jsem nepoužíval, přesto se mi zdá nová "pětka" divná. Nesmírně chaotická. Například schovat nastavení ve verzi pro nedotykové telefony do malého ucha pod lištu velkých ikon je trochu... přinejmenším neintuitivní. Stejně nepochopitelné se mi zdá schovávání lišty s popisky kontextových kláves. Kdo je zvyklý na verzi 4 asi ví, co se pod levým a pravým tlačítkem skrývá. Ale já to prostě musel vyzkoušet.

    Ok, tato verze je především pro dotekové mobily... zdálo se do prvního spuštění. Také není. Posouvání je extrémně pomalé (často se mezi posunem prstu a posunem stránky objeví sekundová prodleva) a díky chybějícímu kinetickému posouvání je to na dlouhé lokty (uživatel si hodně ošoupe prsty). A ta vlastní klávesnice je peklo největší - například mobily od HTC s Windows Mobile (ale také od Samsungu nebo Sony-Ericssonu) mají své klávesnice s určitým rozložením. Uživatel si tak v prohlížeči musí zvykat na klávesnici úplně jinou. Nejen že jinak vypadá, má jinak velké klávesy a jiné rozložení - ona má i odlišnou odezvu na dotek.