Hlavní navigace

Martin Hassman: nejen o prohlížečích - Témata označená nálepkou eknihy

  • Jak si vybrat správnou e-čtečku?

    Poslední dobou roste zájem o e-čtečky e-knih a mně se hromadí dotazy, jaká je lepší, jakou si koupit atd. Není divu, e-čteček je dnes celá hromada. Zkusím vám trochu poradit. Neřeknu vám přímo, která e-čtečka je lepší než jiná. V ruce jsem sice držel už asi 6 různých druhů e-čteček, ale e-nihy čtu jen na jedné (té, kterou už přes rok vlastním). K pořádnému srovnání by bylo třeba minimálně několik hodin čtení na každé z nich.
    9. 7. 2010 13:20 (aktualizováno)
  • Návod jak dostat e-knihy z Amazonu do své e-čtečky

    Když jsem popisoval čtení e-knih, zmínil jsem problematiku jejich pořizování. Důležitá to věc. Při výběru vhodné e-čtečky se jedná o druhý faktor hned po velikosti displeje.  Pokud si budeme chtít e-knihy pořizovat legálně (a nikoliv je stahovat z rapidshare), tak nám někteří dodavatelé (paradoxně) budou házet klacky pod nohy.
    18. 1. 2011 12:03 (aktualizováno)
  • Jak evoluuje elektronický čtenář aneb pravdivá zpověď ročního uživatele

    Pod slovem evoluovat opravdu nehledejte nic neslušného. Jde o to, že věci, které vlastníme, zároveň vlastní nás. A pokud si pořídíte evoluční novinku, jakou e-čtečka e-knih je, procházíte evolucí i vy jako čtenáři – totiž evoluujete na e-čtenáře. Před rokem jsem pořídil čtečku elektronických knih (nebyl to Amazon Kindle, ale Cybook Gen 3 – první e-čtečka, co byla běžně k dostání u nás). Během roku jsem se s ní sžil a přečetl necelé dvě desítky e-knih…
    30. 8. 2010 22:58 (aktualizováno)