Hlavní navigace

Názor ke článku A medaili za nejlepší podporu standardů věnuji prohlížeči... od Daniel Steigerwald - První dojmy z IE9, pokusím se být slušný.. K...

  • 16. 9. 2010 3:17

    Daniel Steigerwald (neregistrovaný)

    První dojmy z IE9, pokusím se být slušný..

    K UI: Jak se nazývá chirurgický zákrok na mozkové tkáni, po kterém projekt managor posvětí tak zoufale nepoužitelný address bar, a šerednou 3px mezeru pod ním?

    K CSS: Super, takže hned první úplně normální menu, které fungovalo v IE7-8 a i všude jinde, najednou z půlky zmizlo. Čas oprášit starou voodoo soupravičku.. pro pentagram stačí naštěstí odhrnout koberec (používám k práci denně)

    K UI II.: říct, že ten křížek za adresou nedělá vůbec nic, by nebylo zcela pravdivé. Po každém kliku tak zajímavě blikne.

    No dobře, otevření nového tabu už nevytuhne komp na celé dvě sekundy.

    K CSS2: Tak nejenom menu, ale i toggle buttonky ve stromu, které samozřejmě rovněž fungovaly ve všech prohlížečích včetně IE7, super moderní a progresivní IE9, nezvládl.
    PS: IE6 netestuji. Podporovat tento prohlížeč v dnešní době, je prokazatelně o řád škodlivější, než krmit děti buřty opékanými na hořících pneumatikách.

    Ach, tak ten prťavý address bar lze roztáhnou. Krapet smůla, že pak nezbude už vůbec žádné místo pro taby. Ale jak by řekl FB přítel Erika Taberyho: "Štěpení jádra (= otevírání více jak dvou tabů) je výplod egoistického materialismu a je to zcela zbytečné."

    Toliko stručný test. Nakonec to není tak hrozné jak to vypadá. Microsoftu určitě dalo hodně práce, nepřidat další zcela debilní (nevypnutelnou) funkci, tak jak se jim to poštěstilo v IE7 (příšerný zvuk evokující klapnutí zubů lebky 2cm za levým uchem po každé změně url), a v IE8 (web slices způsobující, že každý označený text pomocí selection api zobrazoval matoucí a více než zbytečnou ikonu pro naštěstí už sem zapomněl jakou akci).

    Tak oprava. Hemeroidní web slices v IE9 zůstaly, a není mast která by tomu odpomohla.