Hlavní navigace

Guimp - nejmenší webová stránka na světě

24. 4. 2008 15:53 (aktualizováno) Martin Hassman

Po nejvyšší webové stránce na světě tu máme pro změnu tu nejmenší webovou stránku. Ministránka je veliká celých 18×18 pixelů, vlastně je malá celých 18×18 pixelů. A jmenuje se:

Nejmensi stranka na svete 18x18px

guimp.com

Na takový miniweb se toho již z pochopitelných důvodů moc nevejde, udělejme si takový minipřehled.

minititulky proklinete na minirozcestník do miniflash a minihtml minisekce. V minihtml minisekci najdete minigalerii miniobrázků, minipřehled mininovinek, minisbírku minihaiku, minifotografie minihvězd, minizáběry miniwebkamery, minirozcestník miniodkazů a minivyhledávání na minigooglu. Dále v miniflash minisekci najdete minihry minipacman, minibreakout, minipiškvorky, minifotbal, miniformule minif1, minibludiště a další.

Připadá mi absurdní, že nejmenší web na světě je tak rozsáhlý, zatímco ten největší web je jen jedna jediná stránka.

Guimp.com vytvořil Alan Outten v roce 2002 a jeho fandové si mohou zakoupit trička a reklamní předměty se screenshoty guimp.com v nadživotní velikosti.

Pro upřesnění do velikosti stránky nebyl započítán dvoupixelový rámeček, s ním by stránka byla veliká 22×22 pixelů. Existuje i stránka menší a to o velikosti 16px, která si říká The REAL world's smallest website a jedná se o méně povedenou kopii guimpu.

Sdílet