Hlavní navigace

Kolikrát já už to řekl

7. 11. 2013 13:38 Svatopluk Vít

Tak jsem jen tak brouzdal a našel jsem stránku, která mne velmi pobavila. Normálně na inzertní servery nechodím, ale tohle vlastně není úplně inzerce. Já sám se vždycky snažím některé drobné věci dělat na poslední chvíli nebo činnosti nepopulární odkládat. To je jedno řešení. Druhé řešení je si na to někoho najmout…

Kdysi jsem bydlel v paneláku, kde byly na patře 3 byty. Ty se postupně střídaly v týdenních intervalech v tom, kdo setřel schodiště, pozametal a zalil kytky. To byla činnost, kterou jsme dělali bez nějaké významnější radosti. A určitě mne několikrát napadlo říct, že bych třeba i někomu zaplatil nějaký malý obnos za to, aby to za mně někdo udělal.

A jak jsem zjistil, podobně uvažoval i někdo jiný a myšlenku zrealizoval. Prostě a jednoduše – dám stovku tomu, kdo za mně vytře tento týden schody. Jak to funguje detailně úplně nevím, ale předpokládám, že na tomhle serveru zadáte svůj „inzerát“, určíte cenu a pak už jen čekáte, kdo se chytne.

Já mám několik úkolů. které bych takhle mohl rozdat :

  • dám stovku tomu, kdo mi připraví seznam tabletů a notebooků, které je vhodné zakoupit pod stromeček – tohle je teď evergreen posledních týdnů. Když jsem ten ajťák, tak to přece vím.
  • dám stovku tomu, kdo si za mně vymyslí vánoční dárky – rodina se ptá, co má Ježíšek přinést. Já vím, je to skoro jak na mimibazaru…
  • dám stovku tomu, kdo za mně jednou za 14 dnů vyveze včas popelnici před dům – že je ten kýžený den vývozu obvykle zjistím až po příchodu do práce. Nebo ještě o den dříve a pak ji zapomenu vyvézt.
  • dám stovku tomu, kdo mi vymyslí argumenty, proč použít jako redakční systém konkrétní produkt – většinou to nejsou argumenty, na které by druhý strana slyšela. Takže pak jsem za Marťana.
  • dám stovku tomu, kdo mi vymyslí argumenty proč se vzít  a ne žít jen na hromádce – když jsem se oženil, ptala se mne spousta lidí, proč jsme se vlastně brali, když to vlastně nic neznamená. Myslím si, že tam jisté výhody jsou, ale třeba to vidím blbě.
  • dám stovku tomu, kdo mi vymyslí argumenty pro to, proč používat na internetu češtinu v komentářích a ne jen „cestinu“ – to je prostě stále dokola. Nemůžu psát česky, protože jsem tak zvyklý, mám jen programátorskou klávesnici apod.

Komu byste a za co dali stovku vy?

Sdílet