Hlavní navigace

Jsme přece chlapi

23. 4. 2008 13:29 (aktualizováno) Svatopluk Vít

Tento poněkud odlehčený článek je primárně zaměřen na pány (dámy si jej mohou také přečíst, ale může se jim to eklovat). Vzpomněl jsem si na humornou historku týkající se počítačů a lechtivého obsahu v něm uloženého. Vybavilo se mi to po přečtení zcela seriózní a zajímavé recenze.

Představte si následující situaci. Sejde se parta lidí. Část z nich tvoří sezdané páry, část z nich jsou „hromádkáři“ a část z nich jsou páry trvale spolu vegetující. Svým způsobem se dobře znáte a skoro žádné téma není tabu. Také dotyčné páry si zakládají na tom, jak si rozumějí a jak je to fajn, když se jeden umí vcítit do pocitů toho druhého.

Už si ani nevzpomínám, jak na to přišla řeč. Kde se vzalo, tu se vzalo téma pornografie, internetu a počítačů. Chvíli jsme si o tom povídali a nakonec jsem vše ukončil výrokem o tom, že každý chlap, kterého znám (včetně mne), má nějaké ty zajímavé obrázky či snad video na svém počítači někde uloženy.

Této příležitosti se chopila jedna z přítomných dam, která rezolutně prohlásila, že si je jistá, že ten její nic takového nepotřebuje a nevyhledává a že prostě nic takového v počítač nemá. Ale když jste se podívali na jmenovaného, bylo z jeho výrazu jasné, že to jeho polovička asi nemá úplně zmáknuté…

Povedlo se mi totiž vcítit do pocitu paní, která přiběhla s brekem na policejní stanici, že ji okradli a ukradli ji kabelku. Na dotaz policisty, co v té kabelce měla, sebevědomě prohlásila, že 40 peněženek…

To si takhle kliknete na odkaz směřující na recenzi nové verze Mandrivy 2008.1 Spring, přečtete si ji a pak začnete procházet jednotlivé snímky obrazovek. Protože Mandrivu používám, přeskakuji část o instalaci a divám se na obrázky z prostředí KDE 4 (v poslední sekci), které jsem na živo zatím ještě neviděl. Pak si kliknu na druhý obrázek z této sekce a pak si všimnu několika souborů. Proč by člověk pojmenovával video z dovolené „Hot Lesbians“? Nebo byla ta dovolená exotická? I ty ostatní soubory (mám na mysli ty, pojmenované pouze číslem) vypadají podezřele.

Tato „politováníhodná skutečnost, ke které dochází maximálně jednou za 10 let“ však na celou komunitu počítačových odborníků vrhá trochu lidštější světlo. Jsme přece chlapi, no ne?
P.S. : Inkriminovaný snímek obrazovky má číslo 35. Jinak prosím o vyplnění ankety, výsledek mne tedy docela dost zajímá. Nechci být za zvrhlíka sám.

Tak se pochlubte, máte nebo ne?

Sdílet