Hlavní navigace

Petr Krčmář: blog nejen o Linuxu - Témata označená nálepkou Humor

  • Dostal jsem krásný dort s tučňákem

    Moje okolí už mě opravdu velice dobře zná a ví, že sbírám všechno, co se nějak týká tučňáků. K Vánocům jsem od babičky dostal tučňáčí lampičku a k narozeninám jsem teď obdržel dortík. Už je to asi opravdu posedlost, protože doma máme různé plyšáky, obrázky, sošky, od Vánoc i zmíněnou lampičku, samozřejmě všechny možné osušky, hrnky a další věci z butiku a podobně…
    4. 8. 2009 9:38 (aktualizováno)
  • Hans Reiser a starý komiksový strip

    Při uklízení disku jsem objevil jeden komiksový strip týkající se Hanse Reisera. Jedná se o vtípek, který vznikl před několika lety. Tenkrát jsem si udělal jeho český překlad. Originál pochází z webu geekz.co.uk/lovesraymond/ a je šířen pod licencí CC by-sa 2.5. Původně ten komiks vznikl 7. října 2006 a podle informací u mého souboru jsem jej překládal 16. října 2006, tedy jen o pár dnů později.
    22. 6. 2023 10:35 (aktualizováno)
  • Jak jsem přes SSH pouštěl Links na iPhone

    Čerstvý včerejší zážitek s unixovým telefonem. Možná to je hodně geekovské a někdo bude kroutit hlavou, ale mě to včera pobavilo a rozesmálo. Co všechno se dá udělat, když máte telefon s BSD. Včera se u mě stavil jeden můj kamarád, který vlastní iPhone od Apple. Mimochodem moc hezká a užitečná hračka. Asi bych se taky nechal zlákat k její koupi. Zatím mi můj telefon (Treo 650) velmi dobře funguje a vyhovuje, ale za čas…
    10. 10. 2011 11:28 (aktualizováno)
  • Jak vypadá IT peklo?

    Možná jste už přemýšleli nad tím, jak asi vypadá takové peklo pro všechny ajťáky. Ačkoliv se obecně soudí, že ajťák nemá duši, já už vím, jak by IT peklo mohlo vypadat. Brrrrr. Od bratrance Jardy (přál si, abych to sem napsal [to jsem asi neměl, že?]) jsem dostal pekelný a řekl bych až takový zlý – zlý… nepěkný ďábelský odkaz. Nedoporučuji na něj klikat, pokud trpíte…
    2. 9. 2008 13:59
  • Chuck si vás najde!

    Chuck Norris je prostě největší borec na světě. Jistě už víte, co všechno (všechno) pan Chuck dokáže. Je to prostě hrdina nejvyššího kalibru. Dnes jsem zjistil, že i Google už o Chuckovi ví. Pokud Chucka Norrise ještě neznáte, doporučuji podívat se na Simírův blog, kde je velmi rozsáhlá sbírka pravdivých rčení o panu Norrisovi.
    24. 6. 2008 12:27 (aktualizováno)
  • Dostal jsem videobabu

    Od Martina Hassmana jsem dostal babu neboli videobabu. Mým cílem je tedy nabídnout vám tři zajímavá videa a jak už to tak bývá, předat babu zase dalším třem lidem. Martin Hassman na mě přehrál videobabu a já se s vám mám podělit o tři zajímavá videa. Zapátral jsem ve svém archivu všemožných odkazů a vybral tři kousky. Snad se pobavíte se mnou.
    13. 6. 2008 23:01 (aktualizováno)
  • Ballmer, Vrána, tučňák a lidová tvořivost

    Naposledy jsem psal o tom, jak Steve Ballmer viděl v Praze tučňáka Tuxe na hrudi Jakuba ‚Forresta‘ Vrány. Už se objevily další fotky a hned je začali šikovní internetisté upravovat. Rozhodně jsem se pobavil. V předchozím zápise si můžete přečíst, jak Jakub Vrána potkal Steva Ballmera a potřásl si s ním rukou…
    12. 6. 2008 9:04 (aktualizováno)
  • Ballmer viděl v Praze mikinu Root.cz

    Dostala se ke mě zajímavá fotka, na které je Steve Ballmer ze společnosti Microsoft. Byl nedávno v Praze a při té příležitosti zahlédl i mikinu z našeho butiku, na které je tučňák Tux. Onen zmíněný obrázek mi přišel dnes mailem, bohužel jsem ho musel na požádání původního autora stáhnout. Pochází ze SpigiBlogu, kde je fotografií víc, můžete se na ně podívat tam. Konkrétně mám na mysli třetí obrázek.
    2. 6. 2008 14:35 (aktualizováno)
  • Nezapomeňte si v neděli ručník!

    Také letos se 25. května koná celosvětový Ručníkový den, který je poctou výbornému spisovateli Douglasi Adamsovi, který prý zemřel už před sedmi lety. My ale víme, že se stal galaktickým stopařem. O ručníkovém dni se vloni dlouze (a skvěle) rozepisoval Martin Hassman a do svého článku dal vše potřebné: humor, lehkost a dokonce i důležité informace. Nebudu se tedy už podrobně opakovat, ale nějaké ty důležité informace uvedu.
    2. 2. 2009 14:46 (aktualizováno)
  • Achmed: mrtvý terorista

    Internetový humor je úžasná věc a po globální dálnici koluje řada zajímavých věcí. Dnes mě dostalo úžasné video. Jedná se o rozhovor s mrtvým teroristou. Máte-li náladu, zasmějte se také. Kamarád mi dnes poslal moc hezké video, které jsem pak našel (samozřejmě) také na YouTube. Jmenuje se „Achmed: mrtvý terorista“. Vystupuje v něm klasická dvojice – břichomluvec a loutka.
    14. 1. 2008 21:36 (aktualizováno)