Hlavní navigace

Jabber už na třetině a stoupá

7. 8. 2007 14:32 (aktualizováno) Petr Krčmář

Docela nedávno jsem psal o tom, že v mém contact listu je asi čtvrtina Jabberistů. Situace se od té doby ovšem změnila a teď je skóre 1:2.

Je to asi půl roku, co jsem s potěšením zjistil, že Jabber získává v mém kontakt listu na popularitě a má ho více než čtvrtina mých známých.

Ve stejnou chvíli jsem se rozhodl, že se pokusím hlídat další hranici, kterou je třetina Jabberistů. Takového cíle se dá dosáhnout třemi způsoby. Jednak opravdu zjistíte, kdo všechno používá ICQ transport a „přehodíte“ si ho z ICQ části rosteru do Jabber části. To se mi určitě ještě nepovedlo zcela. Bylo by fajn mít na to nějaký univerzální způsob. Faktem ale je, že se příliš nesnažím.

Druhou možností je přesvědčit část lidí z ICQ, aby přešli na Jabber. V tomhle ohledu jsem o něco úspěšnější a podařilo se mi přesvědčit zase několik dalších jedinců. Třetí možností je seznámit se s dalšími lidmi, kteří používají Jabber :oD. Tohle taky docela zabralo.

Výsledkem je, že ve skupině Jabber mám 38 lidí, kdežto ve skupině ICQ „jen“ 77. Následuje jednoduchý výpočet: 38/115 = 0,33. To je třetina pro Jabber, což je myslím velmi pěkné.

Další logickou osobní metou je číslo 0,5. Jsem zvědav, jak to půjde. Samozřejmě, že se nechci uchýlit k nějakému nesmyslnému přidávání kohokoliv jen proto, abych měl co psát do blogu :-D. Čili pěkně pomaloučku polehoučku.

Poznámka: Podobný blogpost jsem vydal a zase stáhl už dříve, takže pokud se vám zdá, že jste jej už četli, nemýlíte se. Tenkrát jsem ovšem popletl výpočet, takže to ještě třetina nebyla :-D.

Jak vypadá poměr u vás?

  • Víc než polovina Jabberistů
    15 %
  • Víc než třetina Jabberistů
    18 %
  • Víc než čtvrtina Jabberistů
    3 %
  • Méně než čtvrtina Jabberistů
    64 %

Sdílet