Hlavní navigace

Chceš chodit s mou postavou?

12. 9. 2009 23:28 (aktualizováno) Petr Krčmář

Tak nějak by se dal přeložit název skvěle udělaného a vtipného videoklipu, který si dělá legraci z online her. Navazuje na stejně zajímavý online sitcom.

Nikdy jsem nepropadl online hrám typu WoW. Znám ve svém okolí pár lidí, které to děsně baví, mě to nikdy nebralo. Pravda je, že už velmi dlouho hraji klasické stolní RPG (s aktuální skupinou hrajeme pravidelně osm a půl roku) jako je DrD, Shadowrun, GURPS a podobně.

Mám ale rád, když si někdo dělá z těchto záležitostí legraci, protože si uvědomuji, že ačkoliv je to skvělá zábava, je zároveň trochu absurdní. Aktuálně hraji za elfa Galadiona, který patří do královské rodiny a vyběhl do světa jako agent královského dvora. Ujeté to tedy opravdu je :-D.

Mimochodem znáte třeba Hůlkový řád? Velmi vtipný komiks, který si utahuje právě z takových her, jejich světa, podivných pravidel (třeba hodu na naslouchání), ještě podivnějších zlounů. Doporučuji projet.

Narazil jsem na jedno opravdu skvěle udělané video, podle kterého jsem pojmenoval tento blogpost. Vytvořila jej skupina The Guild a kromě toho, že má velmi chytlavou melodii, má i vtipný text o tom, jak to chodí ve virtuálním světě a že tam můžeme být, čímkoliv chceme. Doporučuji přehrát (jsou tam anglické titulky):

Jal jsem se pátrat po tom, kdo to vlastně The Guild je a zjistil jsem, že to vůbec není hudební kapela (!), ale že je to skupina lidí vytvářejících online sitcom. Mimochodem kvalita té písničky mě ve světle této informace docela šokuje. Seriál si (stejně jako Hůlkový řád) utahuje z online herního šílenství, ale (na rozdíl od HŘ) neutahuje si z postav, ale z jejich hráčů. Doporučuji podívat se na jejich YouTube kanál, kde jsou všechny díly k vidění.

Sem snad jen první díl (opět anglické titulky):

Jaké RPG hry pravidelně (plus mínus) hrajete?

Sdílet