Hlavní navigace

Názor ke článku Umí tohle i váš prezentační systém? Aneb jak jsem zkoušel Prezi od Martin Hassman - Honzo, to je moc dobrá připomínka. Když jsme...

  • 11. 4. 2010 20:16

    Martin Hassman (neregistrovaný)

    Honzo, to je moc dobrá připomínka. Když jsme prvně nad absencí tisku v Prezi přemýšleli s Markem Prokopem, došli jsme k postulátu, že správné prezentace prostě vytisknout nejdou a pokud náhodou jdou, tak jsou udělané špatně 8-))

    Ale vážně. Prezi sice umožňuje export do PDF, ale z principu na něm asi nepůjdou ty malé texty po vytištění přečíst.

    Přemýšlel jsem, zda to nebude problém pro mě jakožto prezentujícího. Sám totiž prakticky vždy používám vytištěné slidy doplněné o své poznámky a teď jsem se musel obejít bez nich. A já jsem hlava děravá 8-)

    Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem si přímo do prezentace vložit potřebnou nápovědu. Na některých místech tam mám prostě vodítka, která mi řeknou "teď chceš ukázat tenhle příklad". Jsou vložena způsobem, aby to posluchači připadlo přirozené (nebudu říkat "tohteto je poznámka pro mě" - to bych byl hned za vola 8-). Výsledek mě nakonec potěšil, protože jsem se nemusel zdržovat díváním do poznámek a stačilo mi sledovat jen prezentaci. Mám tak pocit, že jsem na správné cestě 8-)

    Otázka je, zda vytištěnou prezentaci opravdu potřebují i posluchači. Já vím, že bývá zvykem rozdávat vytištěné slidy. Ale také si dobře pamatuji, že přínos toho byl velmi malý až téměř nulový. Možná by se místo toho mohla rozdávat jen sepsaná osnova přednášky spolu s odkazem na online verzi prezentace. Ale to zatím nemám vyzkoušeno. Jakékoliv rady v tomto směru vítám.