Hlavní navigace

Názor ke článku Proměnné v CSS. A není to chyba? od Miloslav Ponkrác - [23] K použití CSS3 samozřejmě není nutné uzavřít...

  • 13. 8. 2008 2:04

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    [23] K použití CSS3 samozřejmě není nutné uzavřít CSS2. Ale zajisté uznáte, že jestli praktická situace (kterou už dávno W3C nemá pod palcem, neboť W3C stabilně odvádí tak špatnou práci, a výsledkem je, že ten bordel zkrátka v praxi nefunguje). Takže jestliže praktická situace potvrzuje, že soulad norem s praxí se jaksi nekoná, a co pamatuji, tak W3C nikdy za mnoho let co existuje nedosáhla souladu jejich teorií s tím co funguje v browserech - pak těžko předpokládat, že přiletí kouzelný dědeček, a najednou u CSS3 bude situace jiná.

    Pane Hassmane, Váš způsob myšlení nechápu. Heuristicky mohu odvodit, že pokud 23C nikdy neprosadilo za celou svojí historii z web standardů HTML/XHTML/CSS do browserů tak, aby browsery fungovaly na 100% podle standardu, pak nachápu optimismus, že u CSS3 to bude jinak. Jinými slovy, soused mi nechce půjčit 1000 Kč, protože se bojí, že mu je nevrátím, tak podle Vás půjdu za ním, třeba mi půjčí ne 1000 Kč, ale 30000 Kč - abych tak prafrázoval Váš příspěvek.

    Je úplně jedno, co bude v CSS3, protože to nebude v praxi použitelné na 100%, a tak všichni rádi budeme používat tak 10% všeho. A pokud budou výrazy, tak to bude v CSS3 to samé - tam nebude fungovat to a tam tohle. A nakonec bude jistější bude to CSS vygenerovat.

    Jinak jsem moc rád, že logik nenavrhuje žádné vážné normy. Sice nevím co pracovně dělá, ale podle jeho příspěvku vím, že nikdy nic s promyšlenější architekturou v sw nevymyslel. Není to urážka, ale je to jasně patrné z textu.