Hlavní navigace

Názor ke článku Letošek bude prvním rokem 3D na Webu aneb WebGL rules! od Martin Hassman - @DevelX Naštěstí je emulace v tomhle případě mnohem...

  • 5. 1. 2010 16:07

    Martin Hassman (neregistrovaný)

    @DevelX Naštěstí je emulace v tomhle případě mnohem snazší než přimět někoho k instalaci Javy apod. Pro emulaci canvasu totiž stačí také použít jen jeden jediný odkaz - totiž odkaz na emulační skript. Ovšem ten vloží tvůrce stránky a jen jednou a je vystaráno. Uživatel už nic stahovat nemusí a ani nepozná, že se mu něco emuluje. Snazší metodu snad ani neznám. Takže vážně žádná náročnost! 8-)

    @kolombo16 To není nic nového, prostě plugin. Podobně šlo vložit do prohlížeče cokoliv už od devadesátých let, viz třeba to VRML. S tím rozdílem, že QL není univerzální 8-)

    @David Majda Jo ten model tvého pokoje jsem kdysi viděl u tebe na webu. S onou reinkarnaci se jedná víceméně o pravidlo. Přemýšlím, kde jsem o něm četl. Je to aplikace onoho být ve správný čas na správném místě. Pokud někdo moc předběhne svou dobu a neví o tom, je odsouzen k neúspěchu. Pokud o tom ví, pak má šanci buď tiše čekat nebo lépe - pomalu tlačit globální vývoj svým směrem (na to druhé jsem měl i nějaký příklad z IT, ale teď si ho nedokážu vybavit). Je to vysvětlení toho, proč vývoj často probíhá ve spirálách. Ty jsou totiž využitím dříve objeveného a zapomenutého znovu a v pravý čas. (BTW Znáš historku Pandin palec? Podívej se na ni a kupodivu najdeš souvislosti) Škoda, že se tyhle principy nehustí i do všech programátorů. Celý IT obor by byl hned mnohem dál.

    @karf + @Darken Myslím, že vám už odpověděl David výše 8-)