Hlavní navigace

Názor ke článku Jak evoluuje elektronický čtenář aneb pravdivá zpověď ročního uživatele od Viktor Vojtko - Já mám iRiver Story a musím také potvrdit...

  • 21. 4. 2010 14:42

    Viktor Vojtko (neregistrovaný)

    Já mám iRiver Story a musím také potvrdit po pár týdnech používání podobnou zkušenost. Částečně je to asi "novostí" čtečky, ale čtu určitě víc, rychleji a s větší radostí. Ještě se mi navíc oproti uvedenému (el. inkoust, výdrž apod.) líbí to, že knihu otevřu přesně tam, kde jsem ji zavřel, takže odpadly záložky a hledání :-)

    A situaci s množstvím knih a dokumentů jsem vyřešil tak, že si nahrávám do čtečky pouze ty, které opravdu chci v dohledné době číst. Přinutilo mne to k tomu velmi rychle - první, co jsem udělal na začátku, bylo zaplnění celé 2GB paměti čtečky pdfky několika sty vědeckých článků, které jsem při své práci nasbíral. Ve výsledku jsem se okamžitě ztratil a musel jsem tenhle přístup přehodnotit. Takže teď tam mám dokumentů a knih ke čtení asi do 30.

    Obálky mi zatím nevadí, vadí mi ale v řadě případů nedotažená typografie - především zarovnání do bloku a vznikající řeky. Taky nemám rád na delší texty bezpatková písma. Proto si obzvlášť delší texty snažím předem převést podle svých představ (do EPUB, příp. PDF).

    A ještě na závěr díky za zajímavé postřehy. Na legální knihy v češtině se taky těším.