Hlavní navigace

Názor ke článku Jak evoluuje elektronický čtenář aneb pravdivá zpověď ročního uživatele od vita - Já mám za sebou se vztahem se čtečkou...

  • 21. 4. 2010 10:36

    vita (neregistrovaný)

    Já mám za sebou se vztahem se čtečkou (Sony-PRS 505) teprve půl roku, ale přizám se, že mé pocity jsou hodně podobné jako má autor blogu. Čtení na veřejnosti (většinou dopravní prostředky) chtělo trošku zvyku (např. se mi stalo, že neznámý spolucestující tak dlouho pošilhával mým směrem, až si nakonec vytáhl zápisník a poznačil si název a typ přístroje:)), ale teď už mi to přijde uplně přirozené.

    Co se týká typografické stránky, přebal a "chuť" knížky mi nechybí, horší je to se samotnou úpravou textů, ale tak nějak jsem slevil a zvyknul si. Výhodou zase je, že má každá kniha stejný - a pohodlný - rozměr. I váhu. V mé čtečce navíc není problém (nejen) fonty měnit, spousta tipů a dobrých rad je na tomto webu http://www.pepak.net/ (autorovi webu tímto velmi děkuji).

    Pořádek v knihách mi udržuje a dobrým pomocníkem při převodech mezi formáty mi je open source program Calibre (fajn funkce je stahování metadat o knize z ISBN databáze).