Hlavní navigace

Názor ke článku Google Chrome Frame - už nemusíte rušit IE, stačí přidat jeden plugin od Martin Hassman - @Borek Ano, mezi tím je rozdíl, ale jen...

  • 23. 9. 2009 13:56

    Martin Hassman (neregistrovaný)

    @Borek Ano, mezi tím je rozdíl, ale jen v rétorice. Uživateli byl sice nabídnut Google Frame, ale ve skutečnosti si nainstaloval Chrome, jen pod jiným názvem. Už zbývá jen zařídit, aby ten Chrome na jeho počítači neležel zbytečně a nějak upoutal jeho pozornost. Zajímalo by mě, zda tenhle poslední krok mají v Googlu už teď vymyšlený nebo ho nechávají na později.

    BTW Přesně takhle fungoval (funguje) OpenDocument filtr od Sunu do MS Office. Nebylo to nic jiného, než upravená instalace OpenOffice.org. Ono je těžké přesvědčit uživatele, aby si nainstaloval nový Office, tak to v SUNu dokázali naroubovat jako importní/exportní filtr do MS Office a pod tím názvem to distribuují. Stejná myšlenka, jako s Frame - nějaký malý filtr si přeci lidé nainstalují, aby ten dokument otevřeli. Tuším je to venku možná už 2 roky a zatím žádný významný dopad nevidím. U Googlu by výsledek mohl být malinko lepší (o spuštění Wave bude větší zájem než o otevření ODF dokumentu), tj. aspoň trochu měřitelný, ale to je tak všechno.