Hlavní navigace

Názor ke článku Google Chrome Frame - už nemusíte rušit IE, stačí přidat jeden plugin od Martin Hassman - @VfB Jenže technický pohled v tomhle případě nehraje...

  • 23. 9. 2009 13:08

    Martin Hassman (neregistrovaný)

    @VfB Jenže technický pohled v tomhle případě nehraje roli - tady je cílem uživatel a pokud mu cokoliv začne fungovat jinak (včetně oněch altů), je to v téhle specifické situaci prostě krok zpět, ať již byl veden směrem k standardům či nikoliv. "Jakto, že to nejede? Před instalací tohodle Frame mi to vždy fungovalo!"

    @onyx Pozor, je rozdíl mezi progresivním vývojem a obyčejným lajdáctvím. BTW Jak to prosím souvisí s rozdílem HTML 3-4 a 4-5?

    @Borek S tím Flashem. Ano kdyby bylo Google Chrome Frame rozšířeno na 99% strojů jako Flash, budou i mé závěry jiné. Jenže ono v takovém případě by i penetrace Google Chrome byla 99% (on ten Frame je jen taková atypická instalace Google Chrome!) a v tom případě by Google řešil úplně jiné věci - měl by 99% dominantu na trhu prohlížečů, o jaké se dnes může všem jenom zdát (včetně Microsoftu!). Myslím, že to jsi se ale už pustil spíš na pole sci-fi 8-)

    @Borek S tou čtyřkou to možná není tak jasné. Ona by se v již hotových stránkách přeci neměnila - zpětná kompatibilita na webu není problém, naopak by to zpětné kompatibilitě pomohlo, kdyby ty nové stránky měly pětku, pro kteoru byly udělány. Ono je tady obecná otázka, zda celé X-UA-Compatible bude pro web prospěšné, nebo to bude jednou jeden velký průšvih. Já se bojím spíš toho druhého a jakékoliv rozmazávání to ještě zhorší, obzvláště pokud k němu budou jednotliví vendors přistupovat naprosto odlišně, jak to právě teď předvedl Google, to je cesta do pekel.

    @Borek Zda z dlouhodobého pohledu bude Frame důležitý nebo ne se víc hádat nechci, to by bylo nekonečné a v tuhle chvíli i zbytečné. Můžeme si za pět v hospodě potvrdit, kdo měl pravdu. Zvu tě! 8-)