Hlavní navigace

Názor ke článku Google Chrome Frame - už nemusíte rušit IE, stačí přidat jeden plugin od onyx - Nekonzistence webu tu byly jsou a budou. Podle...

  • 23. 9. 2009 10:18

    onyx (neregistrovaný)

    Nekonzistence webu tu byly jsou a budou. Podle mě jsou dokonce žádoucí, protože podstatně urychlují vývoj webu, prostě co se ujme to se ujme (viz čas mezi přijetím HTML 3 a HTML 4 a mezi přijetím HTML 4 a HTML 5).
    Jako blbost vidím zavedení tagu pro označení prohlížeče, pro který byla daná HTML stránka optimalizovaná. Podle mě je lepší řešení stránky napsat tak, aby podle user-agent hlavičky posílal server příslušně modifikovanou stánku optimalizovanou pro daný prohlížeč. Já to tak dělám, protože například prohlížeče s jádrem Gecko umějí pomocí JavaScriptu zjistit šířku a výšku zobrazované části dokumentu (document.width a document.height), což ostatní prohlížeče neumí, takže pro Gecko můžu generovat stránky, které umí pomocí JavaScriptu nastavit velikost náhledů ve fotogalerii. IE má zase problémy se zobrazováním některých znaků ve fontu Georgia, který používám jako standardní font při zobrazení na Windows (v CSS mám definováno font-family: Georgia, Helvetica, Arial, sans-serif;), takže pro IE používám Ariel. Konqueror má zase problémy při zobrazení některých znaků ve fontu Helvetica, který používám jako standardní na Linuxu, takže pro Konqueror používám přímo sans-serif.

    Jinak podle mě nejlepší je používat nová rozšíření nebo rozšíření HTML tagů s rozumem, čili tak, aby jejich případná nefunkčnost neovlivnila dostupnost stránky.

    Co se týká firemních aplikací, tam je to skoro jedno, protože tvůjce firemní aplikace by měl dodržovat firemní požadavky a omezení.