Hlavní navigace

Petr Krčmář: blog nejen o Linuxu - Témata označená nálepkou Software

  • Jak na kompresi mp3 na více jádrech

    Přemýšlel jsem nad tím, jak vyřešit vícevláknovou kompresi souborů mp3. Nedávno byla v diskusi debata na toto téma. Bylo to spíš takové hraní, ale pokud vás zajímá jednoduché řešení, nabízím jeho popis. Když se v diskusích objevilo téma Využití více jader, také jsem přemýšlel, jak elegantně problém vyřešit. Svou ideu jsem v diskusi naznačil. Je jasné, že se nejedná o ideální řešení.
    11. 7. 2008 10:11 (aktualizováno)
  • Jak na GTK dialogy v OOo

    Už delší dobu používám prostředí Xfce. Protože jsem vždycky používal spíš GTK aplikace, nebyl přechod ani designově žádný problém. Jen OpenOffice.org dlouho a tvrdošíjně odolávaly. Až do této chvíle. Když už jsem přešel z OpenBoxu na komplexní prostředí Xfce, řekl jsem si, že by asi bylo pěkné, kdybych měl i sladěné aplikace. Nejsem žádný extrémista, ale proč nemít všechno natahané v paměti s jednou knihovnou (GTK) namísto dvou (+Qt).
    10. 10. 2011 11:40 (aktualizováno)
  • Jak jsem konvertoval mp3

    Opět jeden z mých zápisů pro budoucí generace a mou děravou hlavu. Potřeboval jsem hromadně zkonvertovat haldu nevhodně uložených mp3 souborů. Napsal jsem si kvůli tomu malý skript. Vlastním jeden klasický, ale velmi starý mp3 přehrávač: Diva od Daisy Multimedia. Ten můj má konkrétně asi šest let, ale funguje, je na tužkové baterky a na CF kartu a já zatím nemám důvod jej měnit.
    10. 10. 2011 11:44 (aktualizováno)
  • Opera aneb cesta tam a zase zpátky

    Před několika dny jsem se rozhodl, že vyzkouším Operu a tak jsem na ni prostě jednoho rána přešel. Bylo to docela snadné, ale nebylo to napořád. Poznámka autora: Teď jsem si to po sobě přečetl a zní to celé jako kritika Opery. Ale vůbec to tak není, Opera se mi líbí a mám ji rád. Ale nakonec mě zase tak neohromila.
    10. 10. 2011 11:37 (aktualizováno)