Hlavní navigace

Názor ke článku ZTE Blade: našlapaný Android za pár korun od taylor - Blade byl skvělá koupě před rokem, za cenu...

  • 10. 12. 2011 9:35

    taylor (neregistrovaný)

    Blade byl skvělá koupě před rokem, za cenu o pár stovek vyšší (než dnes) měl amoled displej a to je proti současnému TFT opravdu sakra rozdíl (měl jsem ho). Dneska už je to výběhový model, za tu cenu IMHO i předražený - proti původní amoled verzi rozhodně. Ano, pořád nabízí relativně dost muziky, ale všechno tak nějak napůl. Proti dražším mobilům nestíhá výkonově (a kvalitou/velikostí displeje), proti levným nenabízí nic podstatného navíc. Rozlišení 800x480 je sice hezké, ale na jen 3,5" TFT celkem zbytečné, text v tomto rozlišení (na webu nebo v excelu) je pro svou drobnost nečitelný a stejně se musí zvětšovat. A grafika s tím rozlišením má taky práce až nad hlavu (navíc oficiální ROMky i spousta neoficiálních ani nemají zapnutou hw akceleraci). Jo, byl příjemně lehký a "skladný", taky to byl vrzavý plasťák, ale to je tak všechno. Už před prázdninami šel z domu a nahradil ho bazarový HTC HD2 s androidem. Za stejnou cenu, po záruční výměně komplet všeho (displej, deska i kryt) a to je úplně jiná liga.

    A že by Blade vydržel dva dny při intenzivním využívání netu a GPS, tak to je nesmysl. Nebyl problém ho vybít za den. 3-4hodiny GPS a bylo hotovo. ZTE Blade byl dobrý na první seznámení s androidem, aby si to člověk za levný peníz osahal a zjistil, co vlastně chce. Kupovat ho dneska nemá smysl, zvlášť když už je na cestě jeho nástupce http://mobil.idnes.cz/opravdovy-nastupce-zte-blade-nabidne-skvelou-vybavu-za-3-000-korun-pxe-/telefony.aspx?c=A111207_004946_telefony_ada

    Jinak poslední dodávky Blade mají podle ohlasů na netu dost problém s bezdůvodnými resety, dost lidí to reklamuje nabo vrací prodejci.