Hlavní navigace

Proč není SuperChromePass v Chrome Store

11. 3. 2012 21:47 Petr Krčmář

Používám SuperGenPass, o kterém jsem nedávno psal článek. Nejčastěji ke generování hesel používám rozšíření SuperChromePass, které ale už není v Chrome Store. Porušovalo pravidla.

Nedávno jsem v článku SuperGenPass: neukládejte si hesla, generujte je popisoval generování velmi silných hesel, která si nemusíte pamatovat, protože si je kdykoliv můžete vygenerovat znovu. Tuhle metodu už delší dobu úspěšně používám a můžu ji doporučit. Máte velmi silná hesla, na každém webu jiné a můžete si je kdykoliv znovu vygenerovat.

Oblíbil jsem si k tomu rozšíření SuperChromePass, které funguje perfektně, integruje se do Chrome a umí generovat heslo pro libovolnou doménu (stačí kliknout na ikonku v panelu) i se přilepí k password formuláři a jedním klikem pak můžete vyvolat minigenerátor pro doménu, na které právě jste.

Pokud používáte Chrome, rozhodně vám tohle rozšíření doporučuji. Podle mě je dokonalé, umí si i pamatovat hash master hesla a obarvováním dialogu vám pak dává najevo, zda jste právě heslo zadali dobře nebo ne.

Jak jsem ale už napsal v článku, rozšíření už se nenachází v Chrome Store, tedy na webu s rozšířeními. Stále je možné jej ale ručně stáhnout na GitHubu (soubor .crx) a nainstalovat. Zajímalo mě ale, proč už rozšíření na webu není dostupné.

Odpověď jsem nalezl také na GitHubu označenou jako bug číslo čtrnáct. Autor píše, že odstranění provedl samotný Google, protože rozšíření porušuje svým jménem pravidla. V názvu se totiž nesmí vyskytovat slovo Chrome. Google autora vyzval, aby rozšíření znovu do Store přidal, ale pod jiným názvem.

Uživatelé navrhují použít jméno „SuperGenPass for Google Chrome™“, autorovi se nápad líbí a i Mike West z Chrome týmu ho schvaluje. Zatím ale neměl autor čas změnu udělat, ale slibuje, že k ní dojde a rozšíření se pod novým názvem objeví. Jsem rád, protože jsem podobných rozšíření zkoušel víc a ani jedno mi nepřišlo tak dotažené a jednoduše použitelné, jako právě toto. Naštěstí je možné bez problému z GitHubu soubor stáhnout a použít, ale až se obnoví standardní instalační cesta, bude to ještě o kus lepší. Vyzkoušejte si ho.

Sdílet