Hlavní navigace

Názor ke článku Mé tři linuxové příběhy od _dave_007 - Ad [12]: Pekne po poradku si to rozeberme: "Tak...

  • 27. 11. 2008 14:45

    _dave_007 (neregistrovaný)

    Ad [12]: Pekne po poradku si to rozeberme:

    "Tak prý se tu na mě už těšíte :-)." ... Jak kdo, ja ani moc ne.

    "Poměrně zajímavé téma, psát o Linuxu na wiki. Čte se to tu jako pohádky. Taky bych mohl něco napsat... " ... Verte, je to tak! Inu, vskutku existuji laicti uzivatele pocitacu naprosto spokojeni s Linuxem. I ja uz o nich slysel. Podobnost s pohadkou jste postrehl naprosto spravne: I tam vitezi dobro a laska nad zlem a nenavisti.

    "Nějak se nám ten svobodný svět vývoje a bádání smrsknul na rootu na jeden "povinný" operační systém." ... Svobodny svet vyvoje a badani se nam nesmrskl, naopak! Ten svet je tak veliky a rozsahly, ze ani Vas siroky rozhled nedosahne dale nez na root.cz.

    "Osobně bych uvítal, kdyby se psalo o určitém opensourcu víc do hloubky, ukázalo se uživatelské rozhraní, porovnání s ne-opensource a případně naznačilo v nějkém UML technický způsob řešení některých vybraných věcí." ... Nu dobra, tedy vitejte! No, ale vazne: Tento dulezity ukol ceka prave na Vas! Velice nerad bych videl, aby analyzu tak zasadniho vyznamu provadel nekdo natolik zatizeny svymi vlastnimi predsudky, branici mu v nestrannem pohledu na vec.

    "Redakce nesehnala ani materiály z té Linuxové konference a kromě článků p. Tišňovského se tu v podstatě řeší nesmysly :-(." ... Pane, pane. Za kvalitu se plati a na to by jste si mel uz zacit zvykat! Pokud chcete kvalitni zdroj aktualnich informaci odevsad, kde se neco sustne (tzv. breaking news - to si zapiste, tento termin se casto vyskytuje v anglo-saskych mediich), budete muset nekam jinam. Treba k Reuters. Tady na root.cz, to je jen takove povidani ke kavicce o prestavce v praci a ne IT-business intelligence magazin.

    "Lidé v ČR si naštěstí platit zvykají." ... Mate pravdu. SW spolecnosti pod chrabrym vedemi MS se je snazi obratit na komercni viru ji temer 20 let. A jejich snaha konecne zacina nest ovoce! Bohabojny MS a spol. s SW piraty zatoci a pripadne odpadliky, ci snad dokonce oponenty, od viry vyobcuje tak, ze budou zivorit na nejzassim okraji nasi skvele spolecnosti.

    "Napriklad Je dobře, že si mohou zvážit, zda vezmou GNU/GPL, public domain, freeware, shareware nebo "komerční"." ... Mate naprostou pravdu! Ale ja bych se nebal zajit jeste dale. Je dobre, ze si lide mohou zvazit s kym si budou povidat, s kym zajdou na pivo ci ke komu zajdou domu na navstevu.

    "No ale jestli se dostanou na některé root-články a diskuze pod nimi, tak si asi koupí všechno proprietární :-))." ... Hmm, i na tomto Vasem nazoru je jiste hodne pravdy. Napriklad ja mam doma vetsinu veci proprietarnich. Dokonce snad, krome vzduchu a vody, vsechno. Vas prinos spociva v tom, ze teprve nyni jsem si uvedomil, ze to je tim, ze ctu root.cz. Kdo by to byl rekl?