Hlavní navigace

Názor ke článku Jak blbec do diskusí přišel od kolemjdoucí - imho jediné řešení je prostě mazat, mazat, mazat......

  • 3. 8. 2010 16:36

    kolemjdoucí (neregistrovaný)

    imho jediné řešení je prostě mazat, mazat, mazat... Je to otravné, náročné na čas i lidi, ale lepší řešení není, pokud chcete zachovat možnost anonymních příspěvků i otevřené diskuse neregistrovaným (což obojí vnímám jako plus).

    Pomohlo by určitě více zapojit komunitu tam, kde je to možné - důvěryhodným lidem umožnit být veřejnými moderátory diskusí. Musí to být lidé, kteří přijmou za své principy, které nastavíte a dostatečně otevření k tomu, že budou mazat jen skutečně to špatné a ne jen to, co se jim nelíbí (což je někdy zatraceně těžké, i když se to na první pohled nezdá). Případně mazat příspěvek až na základě konsensu alespoň dvou či tří moderátorů apod.

    rovnou ale říkám, že to je boj věčný, doslova nekonečný (protože blbců je moc a mají spoustu energie), ale nesmí se to vzdát. Je to jako s plevelem - chcete-li mít záhon čistý, musíte plet stále, nesmíte polevit, což je ukrutná otrava. Každé jiné řešení jen problém odkládá, že omezí, ale nikdy mu nezabrání. Blbec je totiž jako ten plevel - je ho/jich víc než toho dobrého a má víc energie.