Hlavní navigace

Názor ke článku Jak blbec do diskusí přišel od Jenda - [2], [4] - Já přispívám na mnohé servery...

  • 3. 8. 2010 14:41

    Jenda (neregistrovaný)

    [2], [4] - Já přispívám na mnohé servery jako neregistrovaný nikoliv proto, že bych chtěl být anonymní (nevadí mi spojování mých komentářů s mou osobou, ale chápu, že někomu to třeba vadit může, například kdyby psal o vnitřku nějaké firmy atd.), nýbrž proto, že mě prostě nebaví podstupovat martyrium registrace, když tam zas tak často nepíšu. Doufám v rozšíření OpenID, ale bohužel to moc nikde není :-(.

    Proto vidím řešení ve vzniku „důvěryhodných“ OID autorit (jako je ta beta od CZNIC) a v tom, že weby, které budou mít problém se spamy, prostě povolí jen přispívání uživatelům ověřených těmito důvěryhodnými autoritami.

    I když osobně bych radši viděl architekturu založenou na digitálním podpisu. Každý svůj příspěvek bych klidně podepisoval :-).

    Akorát se bojím, že zakázáním anonymů vyřadíte lidi, kteří píší velmi hodnotné komentáře, ale z nějakého důvodu se prostě registrovat nechtějí. Na Rootu je to například Yokotashi a dost často i Lenin (i když ten už se - jak vidím - zaregistroval), na konkurenčním AbcLinuxu pak Kvakor či CEST. Tím ztratím jednu z motivací, proč diskuze pod některými články číst = načítat se stránkou reklamu = generovat $$$.