Hlavní navigace

Názor ke článku Jabber konečně 50:50 od Miloslav Ponkrác - [25] On každý kompresní algoritmus má režii, a...

  • 4. 6. 2008 12:30

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    [25] On každý kompresní algoritmus má režii, a právě pro krátké zprávy suverénně v úspornosti bude lepší nekomprimovaný binární protokol, než komprimované XML. Zkuste si sám komprimovat krátké soubory a uvidíte, že většina komprimátorů to vzdá a uloží jej nekomprimovaně, protože s režií komprimace by došlo k větším datům.

    [26] Tochu vedle, ne? Proč tedy existuje WWW protokol, NTP, SMTP, POP, IMAP, DNS a x dalších? Asi proto, že nejde všechno nastrčit přes WWW. A i ten Váš běžný webový prohlížeč umí bůhvíkoli protokolů, například zvládá HTTP, FTP, XML, a x dalších, takže proč Vám vadí, když běžný IM klient bude umět více protokolů, tak jako dnešní webové prohlížeče?

    [27] A co kdybyste si místo propagandy rozšířované jednou komunitou (záměrně neuvádím) zjistil skutečná fakta? AOL vydalo oficiální dokumentaci ICQ protokolu a výslovně povolilo vytváření dalších klientů. Ale to by se někomu nehodilo do krámu, a zvlášť prosazovatelům jabberu by se tento fakt nehodil do krámu, tak radjěi rozšiřují lži.