Hlavní navigace

Názor ke článku CyanogenMod 7.1 na ZTE Blade od Cohen - Po přečetní série zápisků pana Krčmáře pějícího chválu...

  • 22. 10. 2011 15:59

    Cohen (neregistrovaný)

    Po přečetní série zápisků pana Krčmáře pějícího chválu na ZTE Blade vážně uvažuji o výměně své stávající Nokie E51 za nějaký androidí telefon (zejména bych ocenil větší display pro brouzdání po webu a práci s e-mailem).

    ZTE Blade vypadá dobře. Většina lidí doporučuje telefon rootnout a nainstalovat CyanogenMod. Osobně jsem z tohoto ale trošku rozčarován – jak se tak dívám do návodů, tak rootnutí telefonu zpravidla spočívá ve stažení nějakého binárního souboru odkudsi z čínského serveru či serveru typu Megaupload.com od čert ví koho, spuštění této aplikace a přidělení ji naprosto plného přístupu k čemukoliv v telefonu. Samotný CyanotgenMod instalační soubory jsou opět naprosto nezajištěné, byť třeba jen digitálním podpisem někoho zodpovědného za balení oficiální releasů.

    Já tedy nevím jak vy, ale já telefon používám např. pro příjem autorizačních SMS z banky, přístupu ke schránce s veškerou svou elektronickou poštou, soukromou komunikaci apod. To jsem opravdu jediný, kdo má obavy o to, kdo tam co do operačního systému přidal za malware? Jak se k tomu stavíte? Jak jste si toto před sebou ospravedlnili?