Hlavní navigace

Názor ke článku Chrome OS a jeho dvě nevýhody, které v praxi neexistují od Petr Tvaróg - @53: Ano Ivoszz v tvém prohlášení je trochu...

  • 17. 2. 2014 10:48

    Petr Tvaróg (neregistrovaný)

    @53: Ano Ivoszz v tvém prohlášení je trochu pravdy. Nicméně naštěstí se nestane ChromeBook nikdy převažujícím prvkem pro fungování v pracovní sféře, a nebo přesněji řečeno nestane se tak za života naší generace IT :-)

    Proč takové tvrzení říkám ?? Je to z hlediska velké konzervativnosti uživatelů a osob které rozhodují o směru IT v pracovní sféře. V podstatě zde dost toto podporuje i ty korupční aféry, neboť protože by existovala taková možnost úbytku finančních toků, nikdy to nikdo nepustí do reality.

    Z tohoto důvodu se neuchytne ve velkém ani opensource OS a SW, a z těch bych měl jako IT na volné noze opravdu obavu. Neboť u dobře nakonfigurovaném desktopu s linuxem (a to i s tím Ubuntu), lze aplikovat myšlenku, nainstaluj-předej-a zapomeň. Neboť dokud jede HW, v podstatě se u BFU nemusí jakkoliv zasahovat do běžícího systému. Vše jede automaticky. Tam pak již není IT pracovník potřeba.
    A prosím nekamenujte mne, bavím se o koncových uživatelích, ne o sítích o stovkách a víc pracovních stanic.

    Ale i zde naštěstí je velké množství BFU, které budou vždy preferovat ty skvělé Windows, kde funguje úplně všechno, včetně her, kde jsou chráněni skvělými antivirovými programy, mají skvělé, rychlé a výkonné HW zařízení, a krásné kostičky dnes...

    A proto znám firmy, které používají HW 5-8 let starý, a neuvažují, přes apelace od IT, nad upgrade (vyjma opravdu zbořeného HW). A jakékoliv změny OS jsou mimo jejich požadavek.

    A těchto firem je většina. Takže v této generaci IT opravdu systémy typu ChromeBook neuspějí v takové míře aby se IT pracovními museli obávat o svou krmi.