Hlavní navigace

Zajímavé aplikace a jejich srovnání

  • iPad MP4 placka v obchodech

    Na Velký pátek, Velikonoční svátek vydal Apple Inc. svůj iPad. Jedná se o MP4 přehrávač podobný telefonu iPhone s větším displejem, v poněkud zastaralejším formátu 4:3. O tomto přístroji sem již psal velmi rozsáhlou a velmi objektivní recenzi. V souladu s mou recenzí si i ostatní recenzenti  všímají neexistence Rich Web Internetových technologií. Chybí Flash, chybí Silverlight. Jak sem psal již v recenzi, toto Vám bude vadit u nějakých 10% webů…
    5. 4. 2010 19:38 (aktualizováno)
  • Neelie Kroes a Výběr prohlížeče

    Sem legálním majitelem 3 systémů Microsoft Windows. Mám licenci na Windows XP, Windows Vista 32bit. a také používám  Windows 2003 Server na testování pro klienty. Jednoho krásného bouřkového večera sem se vrátil po 8 hodině domů z práce. A co nevidím. Nainstalovala se mi další ikonka. Je to aplikace Výběr prohlížeče.
    26. 3. 2010 21:23
  • Celestia - za hranicemi sluneční soustavy

    S novou verzí systému WordPress přichází nový článek ze seriálu o software Celestia. Dnes se podíváme za hranice sluneční soustavy a budeme k software velmi kritičtí. Svět za hranicemi sluneční soustavy je velice rozsáhlý a je velmi málo probádán. Nejvzdálenější člověkem vytvořený objekt je 822 kg vážící sonda Voyager 1 , která v současné době studuje tzv. helioplášť , měří sluneční vítr a výplň mezihvězdného prostoru…
    6. 3. 2010 20:20
  • Celestia - sluneční soustava

    Po drobné odmlce způsobené analýzou možností vývojářského softwaru Delphi 2010 pro klienta se dostávám ke slibovanému pokračování o Celestii. Sluneční soustava je (bohužel) na začátku 21. století jediná hvězdná soustava, kterou relativně dobře známe. V software Celestia je velmi dobře zpracována.
    21. 2. 2010 12:47 (aktualizováno)
  • Kradete? Máte nelegální Windows? Budete mít tmu

    Jeden z nejznámějších produktů firmy Microsoft je operační systém Windows. Koupí tohoto operačního systému získáváte přístup nejen k zabudované funkcionalitě, ovladačům či bezpečnostním prvkům, ale i možnost provozovat aplikace napsané pro tento systém. Spousta chudých a hlavně nemorálních lidí tento systém krade. Je to přeci tak snadné. Stejně tak snadné je ukrást rohlík v samoobsluze nebo třeba okrást vlastní babičku, že?
    12. 2. 2010 21:35 (aktualizováno)
  • Zoner Photo Studio 12 zadarmo

    Jednou ze zajímavých aplikací ve světě je Zoner Photo Studio. Dnes, tedy 9.února 2010 dělá tato firma promo akci. Můžete si stáhnout její software Zoner Photo Studio 12 zcela zdarma (jako freeware). Pozor, nabídka platí pouze DNES. Pokud rádi fotíte a upravujete fotky,  komplexní Gimp (či Photoshop) je pro vás kanónem na vrabce, stahujte. Pouze pro domácí nekomerční použití.  http://www.giveawayoftheday.com/zoner-photo-studio12/.
    9. 2. 2010 16:39
  • Celestia - opensource, který vás chytne za srdce

    Jeden ze špičkových software pro astronomii, vyvíjený dokonce jako opensource se nazývá Celestia. O software Celestia napsal výborný a velmi čtivý článek již pan šéfredaktor Krčmář. Tento software je tak skvělý, že bych se rád pokusil článek rozšířit a pojmout otázku z hlediska aplikační, tedy z hlediska konkrétního použití při studiu nebo při cestování po mapě vesmíru. Pojďme se tedy podívat tam, kam se dosud nikdo nevydal.
    6. 2. 2010 21:48 (aktualizováno)
  • Jsou Apple respektive Unixové systémy určené pro ČR?

    Myslím, že zdejší čtenáři znají velmi dobře trh IT. Průzkumy podílu jednotlivých operačních systémů jednoznačně upřednostňují systém Windows. I systém Windows Vista, který byl hlavním nejnovějším systémem relativně krátkou dobu, dosáhl mnohem většího obchodního úspěchu než systémy Linux, BSD a Mac OS X dohromady. A to i přes určité negativní komentáře některých IT redaktorů.
    6. 2. 2010 22:20 (aktualizováno)
  • Vliv IT na vzdělání a humanitu

    Ve společnosti se často hovoří o vlivu informačních technologií na vzdělanost lidí a humanitu. Známé jsou projekty One Laptop Per Child (OLPC), který se snažil vyrobit relativně cenově dostupný notebook pro použití v Africe a v rozvojových zemích 3. světa. Pro chudé lidi hraje velkou roli systém založený například na Linuxu, který je dnes již velmi dobře použitelný (pro účely lidí ve 3. světě je to pravděpodobně nejlepší systém) ve velké části aplikací a hlavně – je (obvykle) zadarmo.
    3. 2. 2010 12:03 (aktualizováno)
  • Apple iPad - mediální šílenství

    Společnost Apple Inc. představila svůj multimediální tablet. Není to však typický tablet s desktopovým operačním systémem, ale se pouze s mobilním systémem iPhone/Mac OS X Mobile. Zde na serveru Root.cz napsal Adam Štrauch recenzi iPadu. Jeho článek je recenzí zkušeného vývojáře a technicky orientovaného člověka. Porovnává zde koncept zařízení a dívá se do budoucna na podobná řešení založená na bázi Linuxu. My se podíváme na jednotlivé možnosti tohoto zařízení z hlediska aplikací…
    1. 2. 2010 17:35 (aktualizováno)