Hlavní navigace

Zajímavé aplikace a jejich srovnání - Témata označená nálepkou Software

  • Tweetie: GNU/Linux není Windows

    Se zájmem sem přečetl článek o hraní Windowsových her v Linuxu. Jak každý vidí, možné to je „do určité“ míry. Také je jasné, že to nikdy nemůže být plnohodnotná náhrada (hraní) ve Windows. Proč by si měl zdravě uvažující človek  koupit nově vydanou hru pro Windows za řekněme nějakých 1200 Kč a pak zběsile hledat, HOW-TO si jí alespoň trochu rozběhat na systému, pro který nebyla určena a neexistuje žádná záruka, že tam poběží dobře.
    5. 5. 2010 23:10
  • Pěkný květnový svátek

    Mnoho z nás dostalo konečně po týdnech práce volnou sobotu a můžeme tak oslavit svátek práce a jara. Svítící sluníčko vyzývá k sociálním či sportovním aktivitám. Ať už se líbáte pod třešní nebo si přehráváte Píseň práce na Vašem iPodu, dnes je den, kdy se hodí zapomenout na denní dávku studia MSDN.
  • Vztah Apple Inc. k Adobe Flash

    Dnešní internet, to nejsou jenom statické stránky. Kromě běžných elementů webu, jako je XHTML nebo CSS se používá používá i dalších prvků., které stránku oživí a udělají web dynamickým. Desítky webů obsahuje na svých stránkách nejrůznější animace a videa, která jsou tvořená za použití 2 moderních technologií. Adobe Flash a Microsoft Silverlight.
  • Tweetie - Photoshop CS5

    Na adrese http://www.photosho­puser.com/cs5/live/hd můžete sledovat živý seminář (Webinar) o tomto produktu. Tipy a triky zde uváděné můžete využít i v jiných SW. Koupit Photoshop nebo jít do něčeho zdrama? Pro profíky jednozančně Photoshop, pro lidi v IT se úplně stejně hodí i třeba Gimp. I když nemalujete a nejste grafik, ořez obrázků či banerů pro Vaší webovou aplikaci se vždy hodí umět.
    16. 4. 2010 21:37
  • Apple a nesvobodné systémy. Je to před nebo už za hranicí

    Tento blog se zabývá zajímavými zařízeními a především aplikacemi na těchto zařízeních. Dosud jsme měli dva hlavní typy licencí aplikací. Čtivost je relativně malá, tak příjde bomba. Uzavřené systémy komerčního typu. Většina z nás je zná a miluje je pro jejich vysokou kvalitu a podporu. Jsou opravdu kvalitní, opravdu propracované, hezké a mimořádně snadno se používají. Známým příkladem je Microsoft Office.
  • Celestia - sluneční soustava

    Po drobné odmlce způsobené analýzou možností vývojářského softwaru Delphi 2010 pro klienta se dostávám ke slibovanému pokračování o Celestii. Sluneční soustava je (bohužel) na začátku 21. století jediná hvězdná soustava, kterou relativně dobře známe. V software Celestia je velmi dobře zpracována.
    21. 2. 2010 12:47 (aktualizováno)
  • Zoner Photo Studio 12 zadarmo

    Jednou ze zajímavých aplikací ve světě je Zoner Photo Studio. Dnes, tedy 9.února 2010 dělá tato firma promo akci. Můžete si stáhnout její software Zoner Photo Studio 12 zcela zdarma (jako freeware). Pozor, nabídka platí pouze DNES. Pokud rádi fotíte a upravujete fotky,  komplexní Gimp (či Photoshop) je pro vás kanónem na vrabce, stahujte. Pouze pro domácí nekomerční použití.  http://www.giveawayoftheday.com/zoner-photo-studio12/.
    9. 2. 2010 16:39