Hlavní navigace

Zajímavé aplikace a jejich srovnání - Témata označená nálepkou Astronomie

  • Celestia - za hranicemi sluneční soustavy

    S novou verzí systému WordPress přichází nový článek ze seriálu o software Celestia. Dnes se podíváme za hranice sluneční soustavy a budeme k software velmi kritičtí. Svět za hranicemi sluneční soustavy je velice rozsáhlý a je velmi málo probádán. Nejvzdálenější člověkem vytvořený objekt je 822 kg vážící sonda Voyager 1 , která v současné době studuje tzv. helioplášť , měří sluneční vítr a výplň mezihvězdného prostoru…
    6. 3. 2010 20:20
  • Celestia - sluneční soustava

    Po drobné odmlce způsobené analýzou možností vývojářského softwaru Delphi 2010 pro klienta se dostávám ke slibovanému pokračování o Celestii. Sluneční soustava je (bohužel) na začátku 21. století jediná hvězdná soustava, kterou relativně dobře známe. V software Celestia je velmi dobře zpracována.
    21. 2. 2010 12:47 (aktualizováno)
  • Celestia - opensource, který vás chytne za srdce

    Jeden ze špičkových software pro astronomii, vyvíjený dokonce jako opensource se nazývá Celestia. O software Celestia napsal výborný a velmi čtivý článek již pan šéfredaktor Krčmář. Tento software je tak skvělý, že bych se rád pokusil článek rozšířit a pojmout otázku z hlediska aplikační, tedy z hlediska konkrétního použití při studiu nebo při cestování po mapě vesmíru. Pojďme se tedy podívat tam, kam se dosud nikdo nevydal.
    6. 2. 2010 21:48 (aktualizováno)