Hlavní navigace

Zajímavé aplikace a jejich srovnání - Témata označená nálepkou Windows

  • Boj proti pirátství

    Pirátství je známý zločin. Stejně tak, jako Somálští piráti se zbraní v ruce okrádají firmy provozující námořní dopravu, tak i někteří čeští podnikatelé a teenageři okrádají o peníze IT firmy a jejich zaměstnance. Ochranu duševního vlastnictví pomáhá zajišťovat i Protipirátská  Unie. Podle Protipirátské Unie je v České republice ukradeno až 38% software. Nejčastěji se firemně krade specifický software pro design, jako jsou různé CADy pro architekturu nebo stavebnictví…
    6. 5. 2010 20:34 (aktualizováno)
  • Tweetie: GNU/Linux není Windows

    Se zájmem sem přečetl článek o hraní Windowsových her v Linuxu. Jak každý vidí, možné to je „do určité“ míry. Také je jasné, že to nikdy nemůže být plnohodnotná náhrada (hraní) ve Windows. Proč by si měl zdravě uvažující človek  koupit nově vydanou hru pro Windows za řekněme nějakých 1200 Kč a pak zběsile hledat, HOW-TO si jí alespoň trochu rozběhat na systému, pro který nebyla určena a neexistuje žádná záruka, že tam poběží dobře.
    5. 5. 2010 23:10
  • Pěkný květnový svátek

    Mnoho z nás dostalo konečně po týdnech práce volnou sobotu a můžeme tak oslavit svátek práce a jara. Svítící sluníčko vyzývá k sociálním či sportovním aktivitám. Ať už se líbáte pod třešní nebo si přehráváte Píseň práce na Vašem iPodu, dnes je den, kdy se hodí zapomenout na denní dávku studia MSDN.
  • Sony Playstation 3 bez GNU/Linuxu

    Jeden z nejlepších Linuxových počítačů, pokud víte a znáte, je Sony Playstation 3. Tedy byl. Dosud. Společnosti Sony se nelíbí, aby si uživatelé na její herní konzoli nainstalovávali systém Linux. Mít doma Sony Playstation 3 bylo výhodné z mnoha důvodů. Známá herní platforma (Konzole jsou dnes tahoun her), Blueray mechanika a možnost provozovat i Linux. Člověk, který si koupil Playstation 3 měl domácí počítač (domácí kancelář s internetem) s Linuxem (např…
  • Kradete? Máte nelegální Windows? Budete mít tmu

    Jeden z nejznámějších produktů firmy Microsoft je operační systém Windows. Koupí tohoto operačního systému získáváte přístup nejen k zabudované funkcionalitě, ovladačům či bezpečnostním prvkům, ale i možnost provozovat aplikace napsané pro tento systém. Spousta chudých a hlavně nemorálních lidí tento systém krade. Je to přeci tak snadné. Stejně tak snadné je ukrást rohlík v samoobsluze nebo třeba okrást vlastní babičku, že?
    12. 2. 2010 21:35 (aktualizováno)