Hlavní navigace

Zajímavé aplikace a jejich srovnání - Témata označená nálepkou Právo

  • Boj proti pirátství

    Pirátství je známý zločin. Stejně tak, jako Somálští piráti se zbraní v ruce okrádají firmy provozující námořní dopravu, tak i někteří čeští podnikatelé a teenageři okrádají o peníze IT firmy a jejich zaměstnance. Ochranu duševního vlastnictví pomáhá zajišťovat i Protipirátská  Unie. Podle Protipirátské Unie je v České republice ukradeno až 38% software. Nejčastěji se firemně krade specifický software pro design, jako jsou různé CADy pro architekturu nebo stavebnictví…
    6. 5. 2010 20:34 (aktualizováno)
  • Vztah Apple Inc. k Adobe Flash

    Dnešní internet, to nejsou jenom statické stránky. Kromě běžných elementů webu, jako je XHTML nebo CSS se používá používá i dalších prvků., které stránku oživí a udělají web dynamickým. Desítky webů obsahuje na svých stránkách nejrůznější animace a videa, která jsou tvořená za použití 2 moderních technologií. Adobe Flash a Microsoft Silverlight.
  • Tweetie: Vysoké daně nejen pro IT

    Patnáctý den v měsíci je pro mnoho zaměstnanců den výplaty. Podíval sem se tedy, kolik bere takový typický IT pracovník. Podle tabulek si řekne zhruba o 40 000 Kč hrubé mzdy. Jaká je skutečnost? Superhrubá mzda: 53 600 Kč Plat (čistý)                29 630 Kč Stát mu vezme:      23 970 kč, tj 44,7% mzdy
    15. 4. 2010 23:02
  • Tweetie: iPad - neumím česky

    Na tomto blogu jsem se zabýval aplikacemi pro MP4 tablet Apple Inc jménem iPad. Všímal sem si dobrých bodů a nezatajoval sem ani ty negativní. V komentáři mě jeden nejmenovaný expert dost agresivním způsobem upomínal na moje údajné pochybení těmito slovy: V iPade cestina JE A BUDE, stavia totiz na iPhone OS, ktory je plne lokalizovany. Drzali ste snad iPad v ruke, ze mozete tvrdit nieco o tom, ze tam cestina nie je?
    16. 4. 2010 19:33 (aktualizováno)
  • Apple a nesvobodné systémy. Je to před nebo už za hranicí

    Tento blog se zabývá zajímavými zařízeními a především aplikacemi na těchto zařízeních. Dosud jsme měli dva hlavní typy licencí aplikací. Čtivost je relativně malá, tak příjde bomba. Uzavřené systémy komerčního typu. Většina z nás je zná a miluje je pro jejich vysokou kvalitu a podporu. Jsou opravdu kvalitní, opravdu propracované, hezké a mimořádně snadno se používají. Známým příkladem je Microsoft Office.
  • Sony Playstation 3 bez GNU/Linuxu

    Jeden z nejlepších Linuxových počítačů, pokud víte a znáte, je Sony Playstation 3. Tedy byl. Dosud. Společnosti Sony se nelíbí, aby si uživatelé na její herní konzoli nainstalovávali systém Linux. Mít doma Sony Playstation 3 bylo výhodné z mnoha důvodů. Známá herní platforma (Konzole jsou dnes tahoun her), Blueray mechanika a možnost provozovat i Linux. Člověk, který si koupil Playstation 3 měl domácí počítač (domácí kancelář s internetem) s Linuxem (např…
  • Kradete? Máte nelegální Windows? Budete mít tmu

    Jeden z nejznámějších produktů firmy Microsoft je operační systém Windows. Koupí tohoto operačního systému získáváte přístup nejen k zabudované funkcionalitě, ovladačům či bezpečnostním prvkům, ale i možnost provozovat aplikace napsané pro tento systém. Spousta chudých a hlavně nemorálních lidí tento systém krade. Je to přeci tak snadné. Stejně tak snadné je ukrást rohlík v samoobsluze nebo třeba okrást vlastní babičku, že?
    12. 2. 2010 21:35 (aktualizováno)
  • Jsou Apple respektive Unixové systémy určené pro ČR?

    Myslím, že zdejší čtenáři znají velmi dobře trh IT. Průzkumy podílu jednotlivých operačních systémů jednoznačně upřednostňují systém Windows. I systém Windows Vista, který byl hlavním nejnovějším systémem relativně krátkou dobu, dosáhl mnohem většího obchodního úspěchu než systémy Linux, BSD a Mac OS X dohromady. A to i přes určité negativní komentáře některých IT redaktorů.
    6. 2. 2010 22:20 (aktualizováno)
  • Ahoj všichni

    Vítejte na blogu Zajímavé aplikace a jejich srovnání  Blog se bude zabývat informacemi o aplikacích, které mě zaujaly. Vzhledem k tématice webu se bude věnovat aplikacím používaným především v technických oborech (a to hlavně IT). Nebudu se omezovat na určité typy aplikací podle licence, spíše budu upozorňovat na aplikace, kterré se mi zdají být použitelné a potenciálně zajímavé.
    16. 1. 2010 23:40 (aktualizováno)