Hlavní navigace

Podsvícená klávesnice Speed Link SL-6453

3. 8. 2011 15:11 Tomas Matějíček

Koupil jsem si tuhle klávesnici s nadějí, že snad konečně uvidím na písmenka i při úplné tmě, neb Linuxová konzole v textovém režimu (bílé písmo na černém pozadí) mi nijak extrémně nesvítí a monitor tudíž na osvětlení kláves nestačí.

SPEEDLINK SL-6453-SSV-A Atmos Illuminated Keyboard

Nicméně mé nadšení poměrně prudce opadlo. První zádrhel byl, když klávesnice odmítala naprosto fungovat po zapojení do KVM switche. Oficiální důvod? KVM switch prý poskytuje jen 100mA, zatímco klávesnice potřebuje 120mA. Nemám nejmenší tušení, co to mA je (asi miliampéry) a ani to vědět nechci. Chci aby mi to fungovalo. No nic, výkřik do tmy nic nespravil, takže jsem klávesnici zapojil do USB portu počítače přímo, KVM přepínač ode dneška už používat nemusím, že :)

Fajn, klávesnice už alespoň píše. Ale v Linuxu nesvítí. Oficiální řešení uvádí výrobce přímo ve FAQ na svých stránkách: xset led 3. Katastrofa. Tohle samozřejmě v textové konzoli nespustím, neb mi chybí DISPLAY. Takže klávesnice svítí jen se zapnutým scroll lockem. To, že je v takovém stavu absolutně neovladatelný textový terminál nemusím snad nikomu vysvětlovat. Jak z toho ven?

Rozebrat, vyhodit.

Sdílet