Hlavní navigace

Tomas M - Témata označená nálepkou hardware

  • Raspberry PI s MPEG2

    Každá recenze raspberry PI uváděla jako jednu z klíčových vlastností tohohle hardwaru schopnost přehrát HD video. Skutečnost je však taková, že krabička RasPI obsahuje pouze funkční H.264 dekodér. Starý dobrý MPEG-2, který je například v ČR používán pro digitální pozemní televizní vysílání, přehraje PI pouze softwarově, bez hardwarové akcelerace, a tudíž pomalu.
    30. 8. 2012 14:44 (aktualizováno)
  • Užijte si rootnutý telefon na max

    Asi před dvěma měsíci jsem psal o novém mobilu Xperia Mini Pro, který jsem si pořídil. Jde o malinký mobil s hardwarovou vysouvací klávesnicí, obrázek napoví: Po dvou měsících můžu směle prohlásit, že se mi podařilo vyladit telefon k dokonalosti a jsem naprosto spokojený. Ovšem nebylo to jen tak, a o své zkušenosti se tu podělím. Základem je rootnutí telefonu, které ovšem rozebírat nebudu, dám se rovnou k aplikacím které root využívají.
    20. 7. 2012 13:32 (aktualizováno)
  • Podsvícená klávesnice Speed Link SL-6453

    Koupil jsem si tuhle klávesnici s nadějí, že snad konečně uvidím na písmenka i při úplné tmě, neb Linuxová konzole v textovém režimu (bílé písmo na černém pozadí) mi nijak extrémně nesvítí a monitor tudíž na osvětlení kláves nestačí. Nicméně mé nadšení poměrně prudce opadlo. První zádrhel byl, když klávesnice odmítala naprosto fungovat po zapojení do KVM switche. Oficiální důvod? KVM switch prý poskytuje jen 100mA, zatímco klávesnice potřebuje 120mA…
    3. 8. 2011 15:11