Hlavní navigace

Tomas M - Témata označená nálepkou Desktop

  • Grafický spouštěč aplikací pro X11 pod 25KB

    Používáte grafické rozhraní, a přesto preferujete minimalistická řešení na desktopu? Líbí se vám, když věci fungují optimálně a přitom je potěšení se na ně i koukat? Pak právě vás by mohl zajímat nový projekt xlunch. V některém dalším blog postu napíšu o tom, jak jsem se za 4 dny znovu naučil základy zapomenutého Céčka, jak programovat pro Xlib, a jak používat Imlib2. Ale dnes jen stučně představím výsledek své práce. Jak známo, obrázek vydá za tisíc slov…
    17. 12. 2016 13:04 (aktualizováno)
  • Nejlepší textový editor - mcedit

    Článek o Midnight Commanderu, který dnes vyšel na rootu, mě inspiroval k napsání tohohle blog postu. Považuju Midnight Commander za tu nejlepší věc, kterou v Linuxu můžete najít. Používám ho i v Xkách, protože mi přijde přívětivější a použitelnější než všechny ty krusadery a dolphiny. Možná jde o sílu zvyku z dob DOSu a nortonu, to uznávám :) Zvyk je železná košile, znáte to.
    22. 9. 2011 9:41 (aktualizováno)
  • Co chybí Gnome 3 k dokonalosti

    S velkým nadšením a úžasem jsem prozkoumal nový Gnome 3 desktop. První dojmy byly velice kladné, což je u mě spíš vyjímkou. Dneska jsem si zkusil reálně v tomto prostředí pracovat, a nadšení mírně opadlo. O své dojmy se podělím, doufaje, že třeba někdo v diskusi odhalí způsob, jak některý z níže zmíněných nedostatků překonfigurovat.
    2. 6. 2011 19:56 (aktualizováno)