Hlavní navigace

Názor ke článku Začnu to používat až... od VM - 22 - ano, CD na koncertě si koupím...

  • 5. 10. 2008 12:20

    VM (neregistrovaný)

    22 - ano, CD na koncertě si koupím rád (mám jich takhle pár desítek), muzikanti si to stejně často vypalují sami, a nejde to přes vydavatelské mafie (a krom toho je to památka na koncert).

    24.1 Linux musím nainstalovat vždy, když měním počítač. Což je několik počítačů doma i v práci, které se občas mění, takže nová instalace je několikrát do roka, a nikoliv proto, že bych přeinstalovával Linux Linuxem.

    24.2 Ruční instalace samozřejmě je pracnější než automatická - místo zaškrtnutí potřebných programů se každý musí najít na webu, stáhnout, a manuálně nainstalovat (a vynásobte si to počtem instalací a počtem programů, které do Windows musíte doinstalovat, aby zvládaly věci, které chcete jako pokročilý uživatel nebo programátor dělat). U komerčních programů (oba systémy) to je ještě horší - musí se najít instalační médium (někdy i další médium s updaty), opisovat sériová čísla atd. V tomhle mi Windows vychází jednoznačně jako zastaralý systém (na rozdíl třeba od 3D grafiky, kterou má lepší). V některých linuxových distribucích prostě zkopírujete domácí adresář a info o systému, a instalátor vám za čtvrt hodiny komplet nainstaluje a nastaví nový počítač se vším potřebným (krom těch komerčních programů, pokud je používáte, protože ty v distribucích většinou chybí).

    24.3 S registrací a aktivací máte celkem pravdu, ale třeba některé věci od Microsoftu ji vyžadují, pokud se dobře pamatuju.