Hlavní navigace

Názor ke článku Sportovní antitalent sportuje od Žoržo - Pokud na to máte rozpočet, jděte rozhodně do...

  • 15. 5. 2013 14:00

    Žoržo (neregistrovaný)

    Pokud na to máte rozpočet, jděte rozhodně do Garmina. Hrudní pás + telefon není zdaleka plnohodnotná náhrada. S ním pořád něco řešíte - pomalé nabíhání GPS, blokování bluetooth signálu z pásu tělem, čitelnost displeje na slunci, přidělání na řídítka, při jiných aktivitách zase kam dát telefon, padání aplikace atp.
    Jinak, i když ten sport budete dělat rekreačně = pro zdraví, doporučuju si něco o cyklistice přečíst. Tj. jaký je správný posed, technika jízdy apod. Třeba Grada vydávala takové útlé knížky k různým sportům, myslím, že tam byla i rekreační cyklistika/cy­kloturistika. Mám inline bruslení ze stejné řady a rozhodně jsem se díky tomu vyvaroval některým začátečnickým chybám.
    Každý si myslí, že na kole jezdit umí, ale rozhodně to není pravda. Když pak na silnici potkám takového zoufalce jak supí na horském kole dvacítkou, šlape do čtverce s kadencí tak 30 ot. za minutu, má pokrčená kolena a lýtko jako moje stehno, tak si říkám, proč se vlastně na tom kole vůbec trápí. Požitek z jízdy musí být veškerý žádný a nevím, jestli je to ještě zdraví prospěšné.