Hlavní navigace

Názor ke článku Rukojmí v nechtěném sporu od BobTheBuilder - GPL - hm, jestli to není náhoda, tak...

  • 24. 6. 2009 7:56

    BobTheBuilder (neregistrovaný)

    GPL - hm, jestli to není náhoda, tak se to velmi podobá situaci jedné firmy v oblasti personalistiky a mezd.
    To se s GPL můžete jít klouzat - neplatíte totiž ani tak za samotný software, ale za to, že ty algoritmy reflektují legislativní džungli od dávné minulosti až po dnešek.
    Takže i krátký výpadek aktualizací, způsobený předběžným opatřením, může vést k nesprávným výpočtům (vlastně porušení zákona), tím i nesprávným odvodům a následnému penále a jiným postihům.
    U takového softwaru vždycky je problém s převodem dat, a nabídnutý přechod s vyřešenou podporou toho převodu, je dost zajímavý, nemluvě o tom, že nabídnutý produkt patří mezi špičku. Záleží taky na tom, jestli máte mzdy pro 5 nebo 500 zaměstnanců, v prvním případě tam vložíte všechno zpětně od začátku roku, dvoje mzdy spočítáte ve starém i (libovolném) novém a je to. Pro desítky až stovky osobních čísel to není reálný postup.
    Ještě jedna věc, v tom druhém dopise (první neznám) se píše i o tom, že to je pořád software pro DOS a verze pro Windows v dohledné době nebude použitelná. Takže současné klienty by přechod čekal dřív nebo později i tak.