Hlavní navigace

Názor ke článku Oživit nebo pohřbít? od Miloslav Ponkrác - [19] Pozor Visty jsou v kernelu velmi paranoidní!...

  • 25. 4. 2008 17:34

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    [19] Pozor Visty jsou v kernelu velmi paranoidní! Visty mají v kernelu DRM, který u audio/video šifruje a dešifruje v reálném čase přímo v kernelu a zvládne i zhoršení kvality audia/videa. Je to obrana proti pirátům, aby se někam nenapíchli a pirátsky nekopírovali autorská díla, takže všude se to šifruje/dešifru­je/przní/ atd.. To v Linuxu neznáte!!! Bohudík.

    Proto také musí drivery do Visty být otestované MS a digitálně podepsané MS, a některé audio/video drivery dokonce schvaluje i několik studií Hollywoodu, aby se otestovalo, zda driver dostatečně chrání jejich autorská práva. Každá hw firma samozřejmě za testy a podpis tvrdě platí - a to je důvod, proč je Vistách málo ovladačů. Možná, že Windows uživatelé budou jednou Linuxu závidět šíři podporovaného hw v Linuxu.

    Jinak došlo také ke zhoršení, například Vista nedokáže podporovat všechny možnosti zvuku, jaké jsou v XP.

    Ale jenom abyste měli radost, kdykoli si koupíte do Linuxu hw, který má i ovladač do Vist, tak věřte, že jste přispěli výrobci mimo jiné i na certifikaci hw a driveru do MS, a že jste tak nějakým dolárkem zlepšili profit Microsoftu.