Hlavní navigace

Tady je Svaťasovo - den za dnem v IT - Témata označená nálepkou redakční systém

  • Vahi je tu

    Tohle je jen krátká zpráva pro Joomlisty : po měsíci vyšla nová verze Joomly z nové řady 1.5.x. Má číslo 1.5.3 a kódové označení Vahi. Čeština je již k dispozici. Jedná se především o bezpečnostní úpravy a o opravu problému, který některým zkomplikoval život. Verzi 1.5.2 totiž nebylo možno nainstalovat na databázi, která ve svém jméně obsahovala například pomlčku nebo začínala číslem.
    28. 4. 2008 14:30 (aktualizováno)
  • Smysluplné srovnání dvou CMS

    V případě, že jste se rozhodli použít pro své stránky redakční systém, dříve či později se dostanete ke dvěma projektům – Joomla a Drupal. Osobně jsem se účastnil několika „soubojů“, kdy se někteří lidé snažili „na krev“ hodnotit, který systém je lepší. Vždy jsem tvrdil, že přímé srovnání je velmi těžké, protože to nelze říci jednoznačně.
    23. 4. 2008 12:40 (aktualizováno)
  • Tak jsme se dočkali

    Mnoho z nás si myslelo, že 2 a půl roku je příliš dlouho na to, aby se nic nedělo a aby vývoj vůbec probíhal. Dokonce se šířily fámy o mrtvém produktu. Dnes ráno se očekávání stala skutečností. Objevila se nová verze redakčního systému Joomla! označená číslem 1.5. Dopředu nezastírám fakt, že jsem hlavou české komunity a tak je pro mne Joomla! srdcovou záležitostí…
    23. 4. 2008 12:47 (aktualizováno)
  • Zpráva od návštěvníka vašeho blogu

    Chci udělat radost šéfredaktorovi a zároveň také potěšit neznámého návštěvníka mého blogu. Dost bylo koňů v blogu, je čas na kočky. Ta zpráva od návštěvníka si žádala blog příspěvek o britské kočce, kterou vlastníme. Pokud jste striktní IT a chcete odborné články, není tento zápisek pro vás. Nejdříve ta zpráva …
    23. 4. 2008 12:54 (aktualizováno)
  • Co používám - Limbo, Drake, Guppy

    Obvykle popisuji programy, které používám. Nebo jsem se s nimi ve své praxi setkal. Dnešní příspěvek v podstatě vzniknul skoro náhodou. Ozval se mi kamarád, že má zaplacený web hosting, na kterém má umístěny HTML stránky a že by tam chtěl něco předělat. Jestli bych nevěděl co a jak. Jednalo se prakticky jen o pár stránek a pár fotografií.
    28. 4. 2008 14:29 (aktualizováno)