Hlavní navigace

Máte 4 hodiny času? Věnujte je!

5. 3. 2013 9:51 Svatopluk Vít

Už před nějakou dobou jsem docela náhodou objevil zajímavou stránku, kterou vlastně můžeme považovat za burzu poptávek. Představte si místo, kde můžete poptat nějakou práci v rozsahu několika hodin a získat nabídku její realizace třeba úplně zadarmo. A třeba naopak – jste-li profesionál v nějakém oboru a chcete „rozdávat radost“, můžete. A také můžete získat nějakou praxi. Pokud vás nějaká poptávka osloví, domluvte se s druhou stranou.

Nevím (a statistiku jsem si nedělal) jestli je takových webů více, každopádně stránka umsemumtam.cz je docela nenápadný projekt, jak „potřebným“ domluvit realizaci jejich požadavků. Portál je zaměřen na zprostředkování pomoci pro různé neziskové organizace, kterou jim mohou nabídnout fyzické či právnické osoby. Hlavním motem je, že daná spolupráce by neměla být dlouhodobého charakteru, měla by to spíše být věc jednorázová v rozsahu ne větším než 10 hodin.

Dokážu si tedy představit, že jsem aktivním členem neziskové organizace, ale neumím vytvořit např. webové stránky. Proto si přes portál podám poptávku po někom, kdo by mi s tím pomohl. Nebo už stránky mám a potřebuji např. jejich anglickou verzi. nebo potřebuji doprogramovat nějakou novou funkci. Jako profesionál v IT oboru pak mohu někomu „věnovat“ svých 5 hodin pro to, abych mu prošel jeho stránky, podíval se na strukturu a navrhnul nějaké změny. A určitě se ve vašem životopise může zajímavě vyjímat popis zrealizovaných projektů v rámci tohoto portálu.

Na portálu však nejsou jen čisté IT poptávky, najdeme zde třeba i požadavky na natočení reklamních videoklipů, design prostoru nebo pomoc při pořádání nějaké akce. Celkově mi portál přijde jako docela smysluplný projekt, který si zaslouží trochu reklamy. Máte-li trochu času, který chcete investovat do někoho jiného, prostudujte portál umsemumtam.cz, třeba vaši snahu někdo ocení.

Sdílet