Hlavní navigace

Názor ke článku Mandriva 2009 s Bíbrem od bibri - 10> 9.1 byla Dolphin, ne Fivestar. Osobně si...

  • 19. 1. 2009 10:50

    bibri (neregistrovaný)

    10> 9.1 byla Dolphin, ne Fivestar. Osobně si nemyslím, že by byly staré verze jednodušší, to ani náhodou. Týká se to nejen instalace, ale i používání. S CRT monitory mám taky problém, není to věc Mandrivy, ale X.org, které čím dál tím víc spoléhají na autodetekci. Je to problém všech dister, ne jen Mandrivy (vyzkoušeno). Osobně jeden CRT monitor mám a jediné, co zabere, je ruční výběr typu monitoru v Ovládacím centru MDV. To pak nastaví modelines do xorg.conf, které naštěstí stále fungují.

    Svaťo, ten postup přetažení ikonky na panel funguje i z normálního menu, není třeba se přepínat na kickoff. Teď jsem to zkoušel na aktualizované 2009, je to naprosto v pohodě - ale má to háček. Ten panel blbě detekuje, že na něj přetahuješ ikonu, takže ji musíš přetáhnout tam, kde na panelu "nic není". Jinak se může stát, že spustí nějakou aplikaci a jako parametr ji předá tu ikonu. Toto je IMHO velký bug v usability a doufám, že ho KDE 4.2 vyřeší.

    Co se týče "konkurence sám sobě" tak to jsem se od srdce zasmál - stejně jako tomu nadpisu, je to fakt super :). Pravda je taková, že na obou knihách nyní pracují dosti velké kolektivy autorů a dle mého názoru je to na nich opravdu poznat. A doufám, že se to bude jen zlepšovat...