Hlavní navigace

Názor ke článku Když si vývojář obhajuje svůj názor od svatas - [56] Možnost změny cesty uložení souborů v instalátoru...

  • 7. 4. 2009 9:33

    svatas (neregistrovaný)

    [56] Možnost změny cesty uložení souborů v instalátoru je, úplně však chybí jakákoliv informace o tom, co se soubory po instalaci. Instalace skončí a na ploše je jedna složka navíc. V ní jsou soubory. Co s tím? Instalátor mi neřekl, k čemu ty soubory jsou, zda mi bez nich OOo poběží (poběží), zda je můžu smazat (můžu, budu však mít problémy při funkci Repair/Oprava).

    Když instaluju verzi 3.0, mám na ploše jednu složku. Když nainstaluji verzi 3.0.1 budu mít na ploše další složku. Když zanedlouho nainstaluji verzi 3.1, bude tam další složka. Co teď s tím? Můžu to tam nechat nebo ne? Koncový uživatel žádnou informaci nemá (od instalátoru).

    Celý ten problém netkví v tom, zda tu složku vytvářet či nevytvářet (při dnešních kapacitách HDD je to směšná velikost), já stále křičím po tom, že ji nechci na ploše (a ve výchozím stavu). A pokud je to tak nepřekonatelný problém, přidejte informaci o tom, co se stane, když ji smažu. Poukazování na to, že to tak dělají všichni mne nezajímá, protože to tak drtivá většina instalátorů prostě nedělá. Po ukončené instalaci na ploše (většinou) složka nezůstává. Opakuji NA PLOŠE. A pro všechny ještě jednou NA PLOŠE. Asi 80 MB je nic a neřeším to. Mně vadí ta plocha. Vím, že to můžu změnit, ale vadí mi, že je to výchozí a doporučené chování. Dělá to už od verze (snad) 2.2, kdo aktualizoval na 2.3, 2.4 a 3.0 ví o čem mluvím.

    Další perličkou je natvrdo nastavená instalační složka, kterou nelze změnit. Že máte instalace programů na disku D:? To máte blbý, vznikne složka na C: a konec. Stojím si za tím, že instalátor Windows verze má několik much, bohužel instalátor OOo je pro většinu uživatelů to první, s čím se u OOo setkávají...