Hlavní navigace

Názor ke článku Jsem legální uživatel a trpím od Lael Ophir - [41] Keygeny lze pustit třeba ve Virtual PC....

  • 25. 7. 2008 2:08

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    [41] Keygeny lze pustit třeba ve Virtual PC. To je zdarma, a zkušební image s Windows stáhnete od MS také zdarma.
    Vygenerovat klíč, který instalace skousne, není takový problém. Problém je, když zkusíte prolézt následnou aktivací či WGA - bez cracku to nedopadne dobře. A cracky zase fungují po omezenou dobu - jak jsem psal, do další verze WGA nebo dalšího SP. Ale je možné, že se situace změnila; z pochopitelných důvodů ji nesleduji už ani jako hobby.
    Těch uživatelů Windows XP budou celkem stovky milionů, a protože pirátit se nemá ;), tak miliarda nelegálních uživatelů opravdu nehrozí.

    Historka je pěkná. To se holt stává. Mě Avast smazal nějakou knihovnu patřící k Acrobat Readeru. Norton Antivirus v roce 2007 údajně odstraňoval část Pegasus Mailu, a dokonce odstraňoval součásti čínských Windows XP, takže pak nebootovaly. A ještě jednou Norton Antivirus, který "inteligentně" zamězuje mazání velkého množství klíčů z Registry v rychlém sledu. Bohužel přesně to se děje v případě aplikace Windows XP SP3, kde MS vytváří hromadu klíčů, a pak je zase maže. Zákazníci Symantecu (uživatel Norton antiviru) tedy měli velký problém při instalaci XP SP3.
    http://texyt.com/Norton+Anti-virus+disables+thousands+of+PCs+in+China+00089

    Problém se ZoneAlarmem může mít řadu příčin. Například je možné, že ZoneAlarm kontroluje hash executable, který se snaží přistupovat na inet (aby nebylo možné zaměnit čistý exe za malware). V takovém případě by patch, který změní nějaký exe, tento exe mohl odstavit od přístupu k inetu. Ale to je jen jedna hypotéza, střelba od boku.