Hlavní navigace

Názor ke článku Jsem legální uživatel a trpím od Miloslav Ponkrác - Tak tady musím, než souhlasit. Ač jsem koupil...

  • 24. 7. 2008 14:32

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    Tak tady musím, než souhlasit. Ač jsem koupil hodně sw, v poslední době se komerčnímu sw začínám velmi velmi vyhýbat. Sw se stává nepoužitelný, ale je to bohužel věc posledních několika let. Dříve to tak nebývalo.

    Moje legální Windows XP Profesional mi hlásí (a zajímavé, že teprve v poslední době, tedy až po cca dvou letech používání), že mám pirátskou kopii. Dva roky ho používám, je legálně koupený, dva roky pro MS byl legální a najednou "Windows Genuine Advantage" mi začne hlásit, že jde o pirátskou kopii. Pochopil jsem tedy, že české zastoupení Microsoftu prodává pirátská Windows. Ať si trhnou, já jejich WGA k ničemu nepotřebuji, aktualizace nestahuji. Windows Vista nechci ani za zlaté prase - jednak je to nedodělek a jednak jeho ochrany mě natolik odrazují, že Vista nikdy na mém počítači nebude. A to přitom jsem s Windows XP velmi spokojený, spokojenější, než s Linuxem.

    Stejně tak mě MS drbe za nelegální Visual Studio 6, ale naštěstí vydali patch. Abyste rozumněli, svého času stálo VS6 několik desítek tisíc (v době, kdy to bylo ekvivalenetní cca 70-100 tisíci dnešním korunám) a přesto jako legální uživatel jsem měl problém.

    Také mám problém s aktivací po internetu, nebo u firem. Firma nemusí po pár letech existovat. A navíc jako platící uživatel očekávám, že ochrana nebude narušovat moji práci a pokud ochrana způsobí problémy, že firma bude mlátit hlavou o zem a řvát "promiňte, promiňte". Ale protože se to neděje, nemám sebemenší omluvu pro ochráněný sw a nechci ho.