Hlavní navigace

Názor ke článku Jsem legální uživatel a trpím od anonym - [24] Budete se divit, ale problém to byl....

  • 24. 7. 2008 12:10

    anonymní

    [24] Budete se divit, ale problém to byl. Ve firmě Wi-Fi neprovozujme (bezpečnostní nařízení) a LAN přípojka na zařízení není. Navíc je síť poměrně striktně konfigurována a spravována mimo území ČR (lépe řečeno internetový přístup) a jsou aplikována jistá pravidla a postupy a schvalovací kolečka.

    Problém byl skutečně v tom, že ta zařízení nebudou připojována k internetu. Opakuji to poněkolikáté. Používají se v podstatě jen a pouze k tomu, že se jejich pomocí prezentují nějaké informace určitému okruhu lidí. Toto zařízení je striktně offline. Vyhneme se tak aktualizacím, firewallům, zálohám atd.

    Chyba není na straně dodavatele OS (primárně), ale na straně dodatvatele HW, který prostě nedisponuje klíči, které by aktivaci nepotřebovaly. Otravován je však koncový zákazník a to tím, že dodavatel OS zabudoval "ochranu", která má zabránit černému používání jeho produktu. Prudí tím však jen spokojené a platící zákazníky, protože pirát hlášku o nelegálním software nikdy neuvidí, neb ji umí obejít. Takže pak je ta ochrana na nic a štve jen platící zákazníky.