Hlavní navigace

Názor ke článku Grafici se houfně přesunou k Linuxu! od Seti - [102] Lael Ophir Ty vaše odborníky na GUI bych...

  • 7. 2. 2008 9:43

    Seti (neregistrovaný)

    [102] Lael Ophir

    Ty vaše odborníky na GUI bych chtěl vidět. Taky proto, co píšete ve [105] pro HB. "Technici to nedoporučovali..." :D Naopak, více desktopů tomu, kdo je na ně zyklý, práci neskutečně ulehčuje a zefektivňuje a ve Windows pak citelně chybí. Hlavně když musím lítat po liště myší a hledat nějaká zgrupovaná okna nebo mačkat Alt+Tab a modlit se, abych nepřejel.

    Ohledně GIMPu... nesmysl. Kaskádovité menu se používá ve většině aplikací. To, že zvolené položky jsou umístěny jinde než ve Photoshopu, nedělá z ovládání katastrofu. Komu to vadí, má možnost si stáhnout upravenou verzi. K žádnému ztrácení v submenu nedochází. Menu se nezavírá, klidně můžu myší ujet třeba na kraj plochy a v klidu se vrátit a pokračovat ve výběru. Zajímavé je, že hromada lidí to používá a nevadí jim to.

    "Je na pováženou, že lidé raději i kradou, než by používali Gimp, který je zdarma." :DD lidi pořád volí ty samé strany přesto, že ví, co jsou zač... to jsou prostě lidi. Můžete tu plácat páté přes deváté třeba do skonání světa, ale lidi nepředěláte. Je mnohem jednodušší ukrást Photoshop, než se naučit používat GIMP. A že to zas tak těžké není. O tom to je.

    Co se týče OOM Killeru, o tom se tu s váma bavilo x lidí x-krát. Nebudu to zase vytahovat. Jenom snad jednu poznámku: ohledně forku... nezáleží na tom, jak je to navrženo, ale na tom, že to JDE změnit. I přesto můžu linux v klidu provozovat na stroji, kde si XP ani neškrtnou.

    Ohledně priorizace IO: nevím, proč to vůbec pořád vytahujete. Linux ji má taky, to už vám taky bylo řečeno. A pokud chci defragmentovat některé části disku ve Win, musím rebootovat a to dokonce 2x.

    Na závěr: skutečně nechápu, co je smyslem toho, že sem chodíte. Pokud jste takový odborník, jak tvrdíte, běžte pomáhat lidem na fóra s jejich problémy ohledně Windows. Tam se jistě uplatníte lépe. Všichni, kdo linux používají, zajisté vědí, že má své chyby. Teda až na fanatiky :D