Hlavní navigace

Názor ke článku Grafici se houfně přesunou k Linuxu! od Lael Ophir - [98] HB CMYK a HDR má například ten jmenovaný...

  • 6. 2. 2008 18:18

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    [98] HB
    CMYK a HDR má například ten jmenovaný Corel X3 Graphics Suite, kde v nekomerční verzi (bavili jsme se o amatérech) za CZK 1213 dostanete vyjma CorelDRAW i PHOTO-PAINT. Když hovoříme o plné verzi, CorelDRAW Graphics Suite 12 vyjde na CZK 3795, a máte tam opět i PHOTO-PAINT. V poměru cena/výkon mi to přijde velmi zajímavé. Ceny jsou alza.cz.

    Jak jsem říkal, v Gimpu se dá udělat spousta věcí.
    Nakonec jste viděl, co se dá udělat v MS Paintu. Ale není to moc dobrý nápad. Samozřejmě to dokazuje i pohled na (ne)rozšíření Gimpu, které je důsledkem toho, co jsem tu psal dříve. Pokud tyhle věci překousnete (jako jste asi překousnul ovládání vi), nevadí vám omezení Gimpu, a nevyberete si za pár korun pohodlnější cestu (viz výše), budete zřejmě šťastným uživatelem Gimpu. Jedním z mála, nutno podotknout.

    Gimpshop tu už komentoval někdo jiný: http://www.root.cz/zpravicky/server-s-ilegalnim-obsahem-na-universite-v-usti/183203/

    Manuální řazení je technická obezlička (oba chápeme její důvod), která uživatele značně obtěžuje. Amíci problém řeší automatickou převodovkou. Po nějaké době řízení s automatem člověk uzná, že to má něco do sebe (vyjma prvních pár desítek minut, kdy člověk občas místo chybějící spojky dupne na tu velikou brzdu). Nicméně pro sportovnější jízdu, jakou mám rád, je manuál pořád lepší. Osobně bych zvolil sekvenční převodovku, nebo převodovku s plynule proměnným převodem, ale ani jedno pro můj vůz není k dispozici. Nicméně za čas se převodovky zbavíme všichni. Elektromotory mají rozsah pracovních otáček od 0 do velmi hodně, převodovka netřeba.