Hlavní navigace

Názor ke článku Grafici se houfně přesunou k Linuxu! od Lael Ophir - [73] D.A.Tiger Podporu máte typicky v ceně systému. Samozřejmě...

  • 4. 2. 2008 13:41

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    [73] D.A.Tiger
    Podporu máte typicky v ceně systému. Samozřejmě je zpravidla rychlejší si přečíst článek v knowledge base, případně se někoho zeptat.

    "Spoustu externího SW" instalovat nemusíte. Disk se nezanáší, a když ano, Windows vám nabídnou jeho úklid (v praxi smazání souborů z temp adresáře, to snad zvládnete i bez dodatečného SW). Defragmentaci řeší Windows 2000 a vyšší bez instalace externích utilit. Ovšem dokud nezaplníte disk na cca 90%, nemá defragmentace velnývliv na výkon.

    [74]
    Gimp by zanikl, pokud by musel svým autorům vydělat na chleba. Open source ale může být produkován v naprosto děsivé kvalitě, a nemusí nezniknout, protože zpětná vazba penězi ve světě open source neexistuje. Rozhraní Gimpu není netradiční, ale špatné (ne nadarmo je v různých GUI halls of shame). A samozřejmě lze opět argumentovat tím, že Gimp se výrazněji nerozšířil ani mezi grafiky, ani mezi amatéry. Důvody jsem tu už popsal; ale jistě jsem se zmýlil, pravdu mají autoři, a uživatelé jsou mimo :)