Hlavní navigace

Názor ke článku Grafici se houfně přesunou k Linuxu! od D.A.Tiger - [66] jeden grafik Kolidují a docela dost. Za prvé...

  • 4. 2. 2008 7:41

    D.A.Tiger (neregistrovaný)

    [66] jeden grafik

    Kolidují a docela dost. Za prvé nevidím vůbec žádný důvod aby grafik musel být zároveň také odborníkem v IT. Za druhé zkusil jste někdy řešit nějaký problém např. s Hardwarem pomocí tolik proklamované nápovědy ve Widlích? A jak daleko jste se dostal? Musel jste na net a tam strávit dlouhé hodiny a pokud jste nic nenašel, napsat dotaz do diskuzního fóra, výrobci, Microsoftu a modlit se, aby vám někdo odpověděl a když budou hvězdy hodně příznivě nakloněny tak i dobře poradil. S trochou štěstí to bude zrovna slavný Ferda z diskuzí Jak na Počítač ;). Na odpověď od RealTechu a Microsoftu ohledně nefunkčních ovladačů o zvukovky AC97 čekám dodnes.

    A co třeba dokumentace ohledně jednotlivých služeb? Jak ta se vám líbí? No musím říct, že mě zrovna moc ne. A to se nezmiňuji o nutnosti doinstalace spousty externího softu, který řeší problémy jako je vzrůstající zabordelení disku nepotřebnými soubory, registrů údaji, atd..., které jsou ve Windows řešeny docela dost mizerně. Včetně věčného problému se jménem fragmentace.

    Pravdu máte jedině v tom případě, že si uživatel nainstaluje Widle, všechno čirou náhodou funguje správně, on nic moc nenastavuje, doinstaluje si nějakých pár programů a ty (a jen ty) potom používá. S trochou štěstí mu ty Widle vydrží šlapat cca 2 roky, než je bude muset reinstalovat.